Visita guiada a les cases més enigmàtiques que Josep Maria Jujol va projectar a Sant Joan Despí. Es visita Can Negre, la Torre de la Creu, les façanes de la Casa Rovira, la Torre Serra-Xaus, la Torre Jujol i les intervencions de l’interior de l’església parroquial

Josep Maria Jujol, normalment conegut per haver col•laborat en les obres més emblemàtiques d’Antoni Gaudí, va establir el seu “laboratori arquitectònic de proves” al municipi de Sant Joan Despí.

A través d’aquesta experimentació en l’arquitectura rural del poble, podem veure les obres més suggerents de l’arquitecte.

Can Negre fou una antiga masia del segle XVII la qual va ser reformada profundament per Josep Maria Jujol per tal d’adaptar-la a l’estiueig del seu propietari, Pere Negre. Les seves formes ondulades, els símbols religiosos i els colors llampants suggereixen el ric món interior de l’arquitecte.

Una altre de les cases emblemàtiques de la població és l’anomenada Torre dels ous per els santjoanencs i santjoanenques. La oficialment anomenada Torre de la Creu es composa per un total de cinc cilindres de diferents mides i diferents alçades que conformen el perímetre d’aquesta casa d’estiueig.

L’arquitecte Jujol, arribà a mantenir una forta amistat i afinitat amb la gent del poble, arribant a ser inclús, arquitecte municipal els darrers vint anys de la seva vida.

Des del Centre Jujol – Can Negre, es realitza l’Itinerari Jujol, en el qual es poden visitar amb guia aquestes dues magnífiques cases modernistes, així com també es poden observar altres elements de l’”experiment” Jujol, com la Torre Jujol, la Casa Rovira o la Casa Serra-Xaus.

També es poden veure unes intervencions a l’Església Parroquial de Sant Joan Baptista i altres detalls dins aquesta ruta guiada pel cor modernista de Sant Joan Despí.

Des del 2010, al Centre Jujol – Can Negre hi ha ubicada l’Escola Municipal d’Art on s’hi imparteixen classes de diferents disciplines artístiques. Com a punt artístic i cultural de la ciutat, el Centre Jujol – Can Negre ofereix altres activitats, rutes i exposicions.

Informació útil: (cal concertar cita)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here