Cada dilluns propostes de viatge per al següent cap de setmana, a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. Aquest proper cap de setmana, ens en anem a Copenhaguen

Per AMIC / AMIC

La capital danesa és una ciutat classificada constantment com la més feliç del món. Una felicitat que té les seves arrels en diferents característiques que fan d’aquesta una població única: carrers empedrats, bicicletes per tot arreu, ambient relaxat i amistós, disseny i artesania, història i cultura…

La ciutat està plena de monuments i llocs emblemàtics: l’estàtua de la Sireneta, les cases de colors de Nyhavn, el millor restaurant del món (Noma), el Museu Louisiana, el carrer peatonal més llarg del món ple de botigues i cafeteries, el parc d’atraccions Tivoli i els seus jardins o la comuna lliure de Christiania. Tot plegat, una barreja de cultura, història i folklore que et sorprendran a cada racó del municipi danès.

El més recomanable és moure’s amb bicicleta, ja que Copenhaguen és una ciutat relativament petita, plana i totalment adaptada a aquest mitjà de transport, el preferit pels danesos. Això us permetrà visitar les principals atraccions turístiques, pedalejant pel costat dels canals de la ciutat i a la vegada descobrint racons únics plens d’encant i autenticitat.

Informació útil

Superfície: 86,4 km2 (àrea municipal)

Ubicació: Està situada a la costa est de l’illa de Selàndia, l’illa més gran del país ubicada entre el mar del nord i la mar Bàltica. Copenhaguen es troba a 42 quilòmetres de Malmö (Suècia) i a 136 de Nyborg.

Població: A l’àrea municipal, gairebé 600.000 habitants.

Clima: De clima oceànic, les condicions meteorològiques de Copenhaguen són inestables durant l’any. Les precipitacions són abundants i de desembre a principis de març es solen transformar en nevades.

Economia: La ciutat és el centre econòmic i financer de Dinamarca i la major part de la seva economia es basa en el sector dels serveis i el comerç. Tot i això, el turisme és una de les principals fonts d’ingressos pel municipi.

Curiositats Copenhaguen té el carrer peatonal més llarg del món: Strøget. També hi trobarem el millor restaurant del món, anomenat Noma, l’únic restaurant de Dinamarca amb dues estrelles Michelin.

Comunicacions: L’aeroport de Copenhaguen, amb vols des de Barcelona, es troba a uns 20 minuts del centre de la ciutat, tant amb transport públic com amb cotxe.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here