L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l´Ajuntament del Prat de Llobregat, tornen a organitzar el Març Gastronòmic, les jornades gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, que donen l’oportunitat de degustar menús elaborats amb aquests dos emblemàtics productes pratencs

La vuitena edició, que s’organitza del 2 de març al 2 d’abril, tindrà rècord de participació, amb 32 restaurants. El Prat continua sent la base, però l’esdeveniment s’estén per la resta del Baix Llobregat: Molins de Rei, Gavà, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi de Llobregat i l’Hospitalet.

I la taca d’oli es fa més gran: també participen restaurants de Barcelona vinculats al moviment Slow Food (com Rasoterra, Due Spaghi i Sergi de Meià) i a l’Escola Hofmann.

CARLO PETRINI, PADRÍ DE LES JORNADES

Carlo Petrini, el padrí del Març Gastronòmic, ho té clar: “Defensar els nostres productors és defensar la nostra economia local, perquè els aliments no són mercaderia, són valors per a la convivència, són història i patrimoni”. 

Els productes del Baix Llobregat, com la Carxofa Prat o el Pota Blava, són part del patrimoni de la comarca, que viu una revolució gastronòmica sense precedents, i el Març Gastronòmic és un acció més que suma en aquest sentit. Petrini és president i fundador d’Slow Food internacional, un dels moviments més revolucionaris sorgits al món gastronòmic; compta amb més de 100.000 associats en 170 països i gaudeix d’un pes important entre els grans xefs.

L’APOSTA DEL PATROCINADORS: CONTINUA MORITZ I S’INCORPORA DO PENEDÈS

Com és habitual a les darreres accions d’AGT, Moritz continua fent l’aposta pels projectes que desenvolupa l’entitat. En aquesta acció, s’incorpora DO Penedès per promocionar conjuntament la gastronomia de qualitat a través de la potenciació del consum de producte local. La col·laboració s’iniciarà al Març Gastronòmic, una de les principals activitats de l’AGT i una referència en la promoció dels productes autòctons del Baix Llobregat.

COM FUNCIONA?

En l’edició 2017 es podrà escollir entre els menús amb l’acompanyament de la beguda, a triar entre un Quinto Moritz o una copa vi DO Penedès.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here