El servei de Metro del Baix Llobregat es converteix durant aquesta setmana en la via més directe per arribar des del MWC al centre de Barcelona amb només 6 minuts de trajecte

FGC ha reforçat el servei durant els dies que duri el Congrés doblant la capacitat dels trens, augmentant a 30 circulacions diàries la línia L8 (Molí Nou) i redissenyant la mobilitat de les persones en els vestíbuls de les estacions de Pl. Espanya i Europa|Fira – les més afectades pel MWC – per a millorar la fluïdesa i la seguretat dels viatgers, en una edició on el volum de viatgers ha incrementat un 37% respecte a la del 2016.

La intel·ligència artificial, la realitat virtual i el futur de la 5G centren l’atenció en la primera jornada del MWC

El congrés mundial de la telefonia mòbil ha obert les portes aquest dilluns al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

El recinte firal de Gran Via-Hospitalet de Llobregat ha obert les portes aquest dilluns a una nova edició del Mobile World Congress (MWC), la fira més important del món en el sector de la telefonia mòbil. 

La intel·ligència artificial, la realitat virtual i el futur desplegament la xaxra 5G són algunes de les novetats que centraran l’atenció dels assistents en la primera jornada del congrés. 

L’esdeveniment, que ocuparà una superfície neta d’exposició de 115.000 metres quadrats, espera més de 101.000 assistents (la meitat dels quals són alts executius d’empreses multinacionals), 2.200 companyies expositores (que inclouen més d’un centenar de firmes catalanes) i 3.900 periodistes.

L’impacte econòmic del Mobile World Congress 2017 s’estima en 465 milions d’euros i la creació de 13.213 llocs de treball temporals, segons ha informat Fira de Barcelona. El certamen tornarà a funcionar entre el 27 de febrer i el 2 de març com a plataforma perquè les grans firmes del sector presentin les seves principals novetats a nivell mundial, amb protagonisme enguany per Alcatel, BlackBerry, HTC, Huawei, Lenovo-Motorola, LG, Nokia, Oppo, Sony o ZTE.

Entre els ponents, destaquen els representants d’empreses de continguts fins ara perifèriques a la indústria de la telefonia mòbil, com és el cas del fundador de Netflix, Reed Hastings, o el conseller delegat de Niantic i creador de ‘Pokemon Go’, John Hanke. Entre els conferenciants del MWC -organitzat per la patronal del sector GSMA- també hi figuren els consellers delegats d’empreses com AT&T, Bharti, Orange, Telefónica, Huawei o Nokia, a més de representants de Facebook, Twitter, Airbnb o Uber i el creador del primer USB, Dov Moran.

Entre les principals tendències, destaquen el creixement dels dispositius de realitat virtual i contingut 360º, així com les darreres novetats sobre el desplegament de la xarxa 5G (prevista per més enllà de 2020) i l’aparició de nous ‘wearables’ (la plataforma Android Wear 2.0 o el ‘smartwatch’ Quartz de ZTE). 

La internet de les coses (IoT) continua en seu avenç tecnològic i el MWC servirà per mostrar novetats en la comunicació ‘Màquina a Màquina’ o els cotxes connectats, que seran protagonistes amb el desembarcament de marques com BMW, Ford, Mercedes, SEAT o Volkswagen al saló.La Innovation City i l’espai NexTech aplegaran les tecnologies més disruptives.

La Innovation City tornarà a mostrar enguany els principals avenços del sector en un entorn funcional, especialment en el camp de la internet de les coses, la tecnologia 5G o els drons. Igualment, el MWC estrena un nou espai dedicat a les tecnologies més disruptives i al futur, el NexTech, que acollirà expositors en relació a la intel·ligència artificial, la robòtica, la realitat augmentada i virtual i el grafè, un material format per una capa de carboni d’un sol àtom de gruix, que ja va marcar tendència en la darrera edició del certamen.

El MWC -que se celebra a Barcelona per dotzè cop després que el 2005 passés de Canes a la capital catalana- també serà enguany el centre d’un seguit d’esdeveniments paral·lels relacionats amb la tecnologia mòbil, com el Four Years From Now (4YFN), la primera edició del Women4Tech, un programa d’activitats i conferències dirigit a en reduir la desigualtat entre homes i dones en la indústria de les tecnologies mòbils o el Youth Mobile Festival (YoMo), que aplegarà a Barcelona milers d’estudiants per mostrar-los els avantatges de la ciència i de la tecnologia.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here