El I Tast de calçots de Gavà és una activitat de promoció del producte d’alimentació Km 0 i de la restauració local. La degustació es farà a la plaça Major aquest dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores

Aquest dissabte, la plaça Major acollirà la primera edició d’una iniciativa gastronòmica de proximitat: el I Tast de calçots de Gavà. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Agrupació de Restauradors de Gavà, la Cooperativa Agropecuària de Gavà i del Baix Llobregat i el Mercat del Centre que permetrà degustar els calçots que es conreen als camps de Gavà en diferents tapes elaboradors per una desena de restaurants locals.

L’activitat, que té el suport de l’Ajuntament, té com a objectiu donar a conèixer la qualitat del calçot que conreen 21 productors de la ciutat i promoure el consum de productes de km 0, atés que el Parc Agrari ofereix l’oportunitat de consumir productes cultivats directament en terres gavanenques pels pagesos locals. Alhora, el tast esdevé un aparador de la qualitat i dinamisme de la restauració local.

Durant tota la jornada de dissabte, tothom que ho vulgui podrà tastar les tapes que, elaborades amb calçots, ens oferiran els restauradors locals: coques, lioneses, croquetes, mini hamburguesses, pizzes, flams o daus de truita, a més de calçots a la brasa. Per degustar-les caldrà adquirir un tiquet de tapa+beguda per 2,5 euros.

El I Tast de calçots també inclourà un concurs d’elaboració de la salsa dels calçots amb premis del Mercat del Centre, que tindrà lloc a les 12 hores. L’acte de lliurament de premis, que serà a les 14 hores, estarà amenitzat amb l’actuació de Sonaquetomba.

Els calçots de Gavà

Gavà ofereix unes condicions immillorables per al cultiu del calçot, que permetren obtenir un producte sedòs, de gran finor i amb la dolçor ideal que li vé donada pel salobre de la sorra. En aquesta època de l’any el calçot o “ceballot”, nom que rebia aqeusta varietat de ceba a principis del segle passat, quan ja es cultivava a les terres gavanenques, és el producte estrella dels nostres camps.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here