En el marc del compromís municipal de Castelldefels per actuar davant la crisi de refugiats, una delegació municipal integrada per l’alcaldessa, Candela López, i la tècnica municipal de Pau i Solidaritat, s’ha desplaçat a Grècia amb l’objectiu de copsar de primera mà la situació dels camps de refugiats i veure com s’estan desenvolupant els projectes d’ajuda a les persones refugiades als quals Castelldefels hi ha donat suport. Aquest dissabte, es celebra un acte d’inauguració de Castelldefels com a ciutat acollidora i compromesa amb els drets humans

La visita a Grècia, que va tenir lloc del 26 de febrer al 2 de març, es va fer conjuntament amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Entre d’altres espais, la delegació va visitar centres d’atenció a població refugiada a Atenes, Tessalònica (Lagdakia i Diabata) i l’illa de Lesbos (Molibos i Skala Skamineas). 

L’agenda també va incloure reunions amb entitats que ofereixen projectes d’acció humanitària, de salvament i atenció a població refugiada a terra. Entre aquestes entitats es troba Proactiva Open Arms, REMAR i ACNUR. 

“Emociona escoltar les històries que expliquen, la de vides que s’han salvat, però és increïble pensar en les vides que s’han quedat al mar. Tots ens preguntem quin futur els espera a aquells que van aconseguir arribar, ara tancats a Lesbos, amb el risc de tornar a ser deportats o de viure en condicions infrahumanes en un camp de refugiats”, ha explicat l’alcaldessa de Castelldefels.

La visita també va servir per identificar accions noves o de continuïtat, d’ajuda a les persones refugiades, a les quals l’Ajuntament podria aportar la seva ajuda en el futur. “Voliem saber quines són les necessitats que tenen allà els refugiats per veure en quins projectes hem de continuar treballant”, ha afirmat Candela López.

“Cada informació que tenim és cada cop més desoladora, més crua, tancant portes a l’esperança de somniar amb una vida millor”, ha lamentat López. “Esperem que la UE reaccioni i reconegui l’estatus de refugiats de totes aquestes persones i obri fronteres i vies segures per poder ser acollides amb dignitat”.  

En el marc de la defensa dels drets humans, demà dissabte 4 de març a les 12 hores, es celebra un acte a la plaça de l’Església per inaugurar Castelldefels com a “ciutat acollidora i compromesa amb els drets humans”.


L’ONG Amnistia Internacional ha convocat per a aquest dissabte, 4 de març (12h), un acte a la plaça de l’Església per inaugurar Castelldefels com a “ciutat acollidora i compromesa amb els drets humans”, amb la participació de l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López. L’acció s’estén a ciutats d’arreu de Catalunya i d’Espanya.

Castelldefels, com a ciutat sensible amb els problemes del món i compromesa amb els drets humans, vol formar part d’aquesta celebració i farà públic el nombre de places que té preparades per acollir a persones refugiades, cobrint totes seves necessitats (habitatge, atenció sanitària i psicològica, educació per a nenes i nens, …), amb la col·laboració d’altres administracions públiques.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here