Castelldefels, Sant Boi, Gavà, El Prat i Viladecans, van mostrar la seva voluntat i el seu compromís d’acollir persones refugiades, en resposta a la petició d’Amnistía Internacional, que va organitzar actes simultanis arreu de l’Estat espanyol, sota el lema “La inauguració d’una ciutat acollidora amb les persones refugiades”

Aquestes ciutats van quedar inaugurades el passat 4 de març com a ciutats acollidores i compromeses amb els drets humans, en diversos actes -un a Castelldefels i un a Sant Boi-, convocats per l’ONG Amnistia Internacional. L’acció s’estenia també a diverses ciutats d’arreu de Catalunya i d’Espanya.

L’acte volia denunciar el fet que el Govern d’Espanya es va comprometre a donar asil a 17.337 persones, de les quals amb prou feines n’han arribat 900. A aquest ritme, no s’haurà complert aquest compromís fins al 2025. Segons Amnistia Internacional, “el procés pot accelerar-se considerablement si cada ciutat i cada poble fa públic el nombre de places que és capaç d’oferir a persones refugiades, cobrint totes seves necessitats (habitatge, atenció sanitària i psicològica, educació per a nenes i nens, etc.).”

A Castelldefels, l’acte va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, acompanyada de diversos regidors i regidores del consistori. “Una ciutat com la nostra, on hi viuen i hi conviuen persones de 111 nacionalitats diferents, té en el seu ADN la capacitat d’acollir. Gracies Amnistia Internacional per fer-nos aquest reconeixement”, va expressar López.

Castelldefels, com a ciutat sensible amb els problemes del món i compromesa amb els drets humans, va mostrar la seva voluntat i el seu compromís d’acollir 25 persones refugiades, cobrint totes seves necessitats (habitatge, atenció sanitària i psicològica, educació per a nenes i nens…), amb la col·laboració d’altres administracions públiques.

Sant Boi va acollir ahir un concert solidari del ‘pianista del camp de refugiats de Yarmouk’

El passat 5 de març va tenir lloc a l’Escola de Música Blai Net de Sant Boi de Llobregat un concert solidari d’Aeham Ahmad, músic sirià-palestí conegut com ‘el pianista del camp de refugiats de Yarmouk’ . Una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau (ACP) i l’Ajuntament de Sant Boi que va tenir com a principal objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la situació de les persones afectades per la guerra de Síria que arriben a Europa buscant refugi.

Nascut a Damasc l’any 1988, Aeham Ahmad va donar-se a conèixer fa uns anys a través de vídeos a les xarxes socials on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig dels carrers buits i els edificis derruïts del camp de refugiats de Yarmouk, a pocs quilòmetres de la capital siriana. Amb el pas dels dies, Ahmad ha esdevingut un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció causades per la guerra.

L’abril de 2015, les forces islamistes de l’ISIS li cremen el piano i es veu forçat a fugir, travessant una de les rutes més transitades pels refugiats (Turquia, Grècia i els Balcans). Actualment resideix a Alemanya, també com a refugiat. El 18 de desembre de 2016, se li va concedir el Premi Internacional Beethoven pels Drets Humans, Pau, Inclusió i Lluita contra la Pobresa.

El concert es va emmarcar dins la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània i el Líban.

Una part de la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya de l’entitat i una altra part es destinarà a la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, que gestiona l’acollida de les persones refugiades a la ciutat de Sant Boi.

Font: Ajuntament de Castelldefels i Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here