L’aturada, convocada per la Plataforma Estatal per la Defensa de l’Escola Pública, que està integrada per organitzacions de pares, estudiants i sindicats de professors, s’ha fet per denunciar que la Lomce segueix en vigor i que el pacte que s’està negociant al Congrés dels Diputats és només polític i no social

A Gavà, el seguiment dels docents no ha arribat al 3% i el de l’alumnat ha estat del 90% al IES El Calamot, del 80% al Bruguers, i del 50% al CEFP Núria. 

El seguiment de la vaga per demanar la derogació de la Llei Orgànica de millora de la comunitat Educativa (LOMCE) convocada pels sindicats CCOO, STES, UGT i CGT i associacions estudiantils, ha estat desigual a Gavà. La incidència entre els docents ha estat mínima i no ha arribat al 3%, mentre que l’alumnat de secundària dels centres públics l’ha seguit en un alt percentatge.

A l’Institut El Calamot ha secundat la vaga el 90% de l’alumnat i 2 professors (un 2% de la plantilla); a l’institut del Bruguers el 80% de l’alumnat i 6 professors (13%). Finalment al centre de secundària concert CEFP Núria han secundat la vaga el 50% dels alumnes i cap docent.

Pel que fa als centres educatius d’educació infantil i primària públics no ha hagut vaga de professorat a les escoles Gavà Mar, Jacme March, Joan Salamero ni al Centre d’Educació Especial Maria Felip. A l’escola Marcel·lí Moragas han estat 6 els professors que s’han sumat a la convocatòria (13% de la plantilla), 2 al Salvador Lluch (6% de la plantilla) i 1 a l’Erampunryà (3% de la plantilla). Als centres concertats el professorat no ha fet vaga.  

A Sant Feliu de Llobregat, la vaga general d’ensenyament convocada per aquest dijous 9 de març a tot l’Estat, ha tingut poca incidència. 

L’aturada, convocada per la Plataforma Estatal per la Defensa de l’Escola Pública, que està integrada per organitzacions de pares, estudiants i sindicats de professors, s’ha fet per denunciar que la Lomce segueix en vigor i que el pacte que s’està negociant al Congrés dels Diputats és només polític i no social.

A les quatres escoles bressol municipals, la vaga ha estat seguida per 10 mestres, és a dir, pel 28% de la plantilla.

Pel que fa als centres de primària, la major incidència ha estat a l’escola Nadal, on tot l’equip del professorat ha fet vaga, a excepció dels set mestres que han acudit el centre per complir els serveis mínims. Pel que fa als alumnes, només han anat a escola un 16% del total.  

A l’escola Salvador Espriu, han fet vaga 9 mestres i al voltant del 30% dels alumnes. En el cas de les escoles Martí i Pol i Josep Monmany, ha fet vaga únicament un mestre de cadascun dels centres, i només al Monmany han faltat set alumnes. 

A les escoles públiques Pau Vila, Falguera i Gaudí, no hi ha faltat cap mestre ni cap alumne per motiu de la vaga.  

Pel que fa als instituts públics, ha fet vaga un mestre de l’Institut Martí Dot, mentre que de l’institut Olorda no ha faltat cap professor, però han seguit la vaga el 80% dels alumnes d’entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat.

Quant als centres concertats, la vaga no ha tingut cap seguiment a les escoles Mare de Déu de la Mercè i Bon Salvador, mentre que al col·legi Verge de la Salut, tot i que no ha faltat cap mestre, el 30% dels alumnes de 3r d’ESO a Batxillerat han fet vaga.  

Font: Ajuntament de Gavà i Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here