Sota el lema: “Defensem drets i guanyem futur. Fem CCOO” aquest dijous 9 de març es va celebrar a Cornellà, el segon Congrés de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf; la primera força sindical al territori. Toni Mora, va deixar la Secretaria General de la intercomarcal, per assumir una nova responsabilitat dins l’equip directiu de CCOO de Catalunya

Totes les federacions i unions territorials de CCOO de Catalunya organitzen els seus respectius congressos abans de la celebració de l’11è Congrés de CCOO de Catalunya (4, 5 i 6 d’abril de 2017). El de CCOO del Baix Llobregat – Alt Penedès – Anoia – Garraf es va celebrar aquest dijpus 9 de març a l’Auditori de Cornellà de Llobregat.

Durant el Congrés, les resolucions es van aprovar per unanimitat, entre elles la resolució “Fem CCOO amb les dones” per feminitzar el sindicat i una societat on les dones realment siguin subjectes de drets i de llibertat. També va ser aprovat amb 176 vots a favor, 0 abstencions i 0 vots en contra, el pla d’acció del sindicat; mentre que el Balanç presentat per Toni Mori es va aprovar amb 153 vots a favor, 9 abstencions i 1 vot en contra.

vots pla accio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pel que fa les intervencions, van participar del Congrés molts dirigents sectorials, com Manolo Cantero, que va intervenir en nom de la delegació de CCOO Indústria, i va defensar la indústria com a eix econòmoc i de creació d’ocupació de qualitat. Per la seva banda, Álvaro Muñoz, reelegit recentment com a secretari general de CCOO d’Indústria del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf; va ser l’encarregat de presentar les candidatures de comissió executiva i de la secretaria general i va reivindicar el Baix Llobregat com a comarca obrera i industrial, amb passat, present i futur de lluita. Igualment, van intervenir representants de CCOO del món de la sanitat, l’educació, l’Administració local o els pensionistes.

També va intervenir al Secretari General CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, que va expressar el seu convenciment de que el sindicat està en perfecta disposició de liderar el conflicte social. Finalment, el nou Secretari General de la comarca, Josep Maria Romero, va defensar el treball col.laboratiu per replicar tot allò que ja funciona a la Unió i millorar tot el que calgui per avançar.

Josep Maria Romero, 43 anys, veí de Sant Joan Despí, diplomat en graduat social i estudis en psicologia social i tècnic d’orientació i inserció laboral, ha desenvolupat diferents tasques i responsabilitats a CCOO. Entre elles, la secretaria de formació sindical i cultura del 2008 al 2012 i la secretaria d’organització i recursos del 2012 al 2017.

El 2n congrés es va caracteritzar per un fort consens intern, destacant l’elecció de la comissió executiva i el diferents òrgans de govern amb més del 88%. Després de més de dos anys, es va fer una valoració molt positiva de la fusió intercomarcal, però es valorar que encara s’ha de reforçar més el coneixement compartit territorial i sectorial i actuar de manera més cooperativa per tenir millors resultats, més impacte i sobretot arribar fins a l’últim racó per ésser més útils a la classe treballadora.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here