Vine a descobrir el tresor millor guardat de Gaudí, la Cripta, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és l’església de les columnes tortes, el laboratori de la Sagrada Família. Al cor del Baix Llobregat, a la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló

Per Revista Descobrir / APPEC / AMIC

La Cripta Gaudí

La importància de l’església de la Colònia Güell en l’obra de Gaudí es deu a que és la primera vegada que utilitza de forma unitària les seves innovacions arquitectòniques. Tal com va dir el propi Gaudí si s’hagués finalitzat hauria estat “una maqueta monumental de la Sagrada Família”.

A l’església trobem els arcs de catenària que, al mateix temps que simplifiquen el problema de les càrregues, determinen l’ús de murs exteriors amb forma de paraboloides hiperbòlics. Al mateix esperit integrador es deuen el tractament dinàmic i fluid de l’espai interior o els mecanismes de fusió de l’edifici amb el mitjà natural els diferents nivells de les naus s’adapten al pendent del turó i els materials són de colors i textures similars als del sòl i la vegetació.

Totes aquestes aportacions constitueixen originals solucions que responen a la voluntat de síntesi entre plantejament estructural, tècniques constructives i formes arquitectòniques, però que també s’enriqueixen amb el valor estètic i simbòlic dels elements purament ornamentals. L’església de la Colònia Güell inclou també nombrosos exemples del domini de les arts aplicades per part de Gaudí, tant pel que fa als elements del mobiliari com als purament ornamentals.

Per arrodonir la visita: La Colònia Güell

El recorregut per la Colònia industrial d’origen modernista captiva als visitants per el seu encant i la tranquil·litat del seu entorn que transmet l’atmosfera del segle XIX que encara és present en els seus carrers fent-la tant especial. A la Colònia Güell s’hi conserva un important patrimoni històric i artístic.

El visitant pot passejar observant edificis singulars i de gran bellesa creats pels arquitectes modernistes de l’època i trobarem els trets més característics d’aquest moviment. D’una banda la utilització del maó vist com a reivindicació d’una arquitectura popular i tradicional catalana, i la incorporació de noves tècniques i nous materials constructius com el ferro o el trencadís de ceràmica.

INFORMACIÓ ÚTIL
Data celebració: Tots els dissabtes (castellà) i diumenges (català)
Població: Santa Coloma de Cervelló
Adreça on té lloc l’activitat: C/ Claudi Güell, 6
Preu: 11,50€
Nom de l’empresa organitzadora: Cripta Gaudí de la colònia Güell
Telèfon: 93 6305807
Email: coloniaguell@adleisure.com
Web: www.gaudicolonigauell.org

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here