Aquest dimecres va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal la presentació de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, de la mà del president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, i del director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Josep Vidal

L’Ateneu Cooperatiu és un projecte estratègic per impulsar i donar suport a l’economia social i cooperativa en el territori, que compta amb una gestió compartida entre administracions locals, ajuntaments i consell comarcal, i entitats de l’economia social de la comarca, cooperatives, associacions i fundacions.

Alguns dels elements que caracteritzen l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, i que constitueixen els punts forts d’aquest projecte són:

La col·laboració i participació conjunta de tots els actors implicats en l’economia social. Es tracta de fer dels seus serveis un punt de trobada entre les entitats i empreses de l’economia social, les administracions locals i la ciutadania en el seu conjunt, per tal de fer una prestació conjunta i col·laborativa, enfortint i possibilitant el creixement econòmic i la generació de riquesa per a la nostra comarca.

L’arrelament i la implicació amb el territori dels projectes. Les cooperatives, les entitats i empreses de l’economia social estan fortament arrelades i compromeses amb el desenvolupament econòmic i social del territori. Aquest aspecte fa que el creixement econòmic que es dóna sigui més sostenible i preservi la cohesió social.

Evidenciar el suport que des de les administracions locals es vol donar a l’economia social de la comarca. Les administracions del nostre territori aposten per impulsar l’economia social i cooperativa. L’Ateneu cooperatiu del Baix Llobregat és un clar exemple d’aquesta iniciativa, que està emmarcada dins d’una estratègia més global que es va encetar fa uns anys a la comarca, i que es vol mantenir al llarg dels propers anys.

Per finalitzar i aprofitant que el mateix día era el Dia Internacional de les Dones, la Cooperativa Posidònia va presentar el seu projecte, un espai destinat a la realització d’activitats terapèutiques i educatives, i un exemple de model empresarial més igualitari, on la representativitat de les dones té un major pes i presència que en altres formes empresarials.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here