Vint persones es formaran a l’Ajuntament de Cornellà dins d’un projecte innovador que es fa realitat gràcies a la col•laboració público-privada entre l’Ajuntament, la Fundación Telefónica i la Fundación Santa María La Real, amb el cofinançament del Fons Social Europeu. Els participants, persones desocupades amb diferents nivells de formació i característiques, treballaran en equip per trobar feina

Cornellà de Llobregat posa en marxa aquest any la seva primera ‘Lanzadera de Empleo’, que formarà a 20 persones perquè trobin feina amb un mètode innovador, basat en el model col•laboratiu. El projecte de la Llançadora d’Ocupació a Cornellà neix gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Cornellà, la Fundación Santa María la Real, i la Fundación Telefònica, i està finançada pel Fons Social Europeu.

La Llançadora d’Ocupació és una nova eina de foment de l’ocupació que canvia l’enfoc de les polítiques laborals, i planteja una nova filosofia d’innovació social amb les persones desocupades. Ofereix sessions individuals i en grup fins a vint persones, amb diferents edats, perfils formatius o trajectòries laborals, que durant cinc mesos es reuniran a l’edifici de Polítiques d’Ocupació de l’Ajuntament de Cornellà, a Can Mercader, per entrenar una recerca de treball innovadora, proactiva, visible i solidària.

És a dir, el plantejament és que treballin en equip, que entre ells no imperi la competència, sinó que incorporin la cultura col•laborativa i s’ajudin mútuament per reforçar les seves habilitats. De fet, seguiran una estructura de funcionament similar a les d’una empresa, compartint coneixements i responsabilitats. Un tècnic laboral els acompanyarà i els guiarà durant tot el procés. La finalitat última, òbviament, és que aconsegueixin una ocupació, ja sigui per compte propi o aliè, gràcies aquest canvi d’actitud.

Els participants seran seleccionats entre persones pertanyents a diferents col•lectius amb dificultats específiques d’inserció laboral, sense un perfil formatiu concret. Per exemple: aturats de llarga durada, persones sense qualificació o amb qualificació baixa, dones víctimes de violència de gènere, persones que viuen en llars sense ocupació amb fills al seu càrrec, sol•licitants d’asil, reclusos o exreclusos, entre altres. A Cornellà, quinze dels participants seran aturats de menys de 35 anys, i la resta, de qualsevol edat.

La Llançadora d’Ocupació és, en essència, un instrument molt especialitzat per aconseguir la inserció laboral de col•lectius amb dificultats específiques, i que a més suposa una estratègia de col•laboració público-privada que també resulta innovadora.

La Fundació Santa Maria la Real va impulsar les primeres ‘Lanzadoras de Empleo’ l’any 2013. Fins ara, ja n’ha posat en marxa 315, arribant així a més de 6.300 persones aturades, i aconseguint una notable mitjana d’inserció, del 50% dels participants. El projecte compta amb el finançament del Fons Social Europeu de la Unió Europea, i amb la col•laboració d’entitats privades i administracions públiques de diversos àmbits, en el cas de la nostra ciutat, la Fundació Telefónica i el propi Ajuntament de Cornellà.

Selecció dels participants

El programa es posarà en marxa en les pròximes setmanes, un cop hagin estat seleccionats els integrants. Les persones interessades disposen de fins al 20 d’abril per inscriure’s, acudint al departament de Polítiques d’Ocupació de l’Ajuntament, ubicat a la carretera de l’Hospitalet s/núm. (Parc de Can Mercader), de 9 a 14 hores, o bé a través del formulari que trobaran a http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion.

També poden sol•licitar informació addicional als telèfons 93 377 02 12 (ext. 1019) i 93 474 33 99 (ext. 1019).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here