Sant Boi desenvolupa accions pioneres en matèria d’eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic
Sant Boi coordina el grup de rehabilitació i eficiència energètica de la Red Española de Ciudades por el Clima. A banda de Sant Boi, aquest grup de treball està compost per 15 municipis: Arnedo, Cabra, Córdoba, Gavà, Las Palmas, Logroño, Madrid, Montilla, Murcia, Palma, Puente Genil, San Sebastián de los Reyes, Sant Joan d’Alacant, Toledo i Vícar. També en formen part les diputacions de Huelva i Badajoz i el Consell Insular de Menorca.

El passat 8 de març es van constituir a Madrid els grups de treball d’aquesta xarxa. L’objectiu dels grups de treball és compartir experiències i bones pràctiques de gestió pública envers el canvi climàtic i generar oportunitats conjuntes de finançament d’actuacions amb fons estatals i europeus duna forma molt més intensiva.

L’Ajuntament de Sant Boi va ser seleccionat com a coordinador del grup per l’àmplia experiència i les actuacions endegades aquests darrers anys en el camp de l’eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

Sant Boi, referent per a altres municipis

Algunes de les accions ja executades per l’Ajuntament de Sant Boi, com la compra agregada d’electricitat 100% renovable per als serveis municipals, la instal·lació d’un sistema de monitorització de consums energètics o la millora de l’enllumentat públic amb tecnologia LED, van ser de gran interès per a d’altres municipis, els quals van manifestar la seva voluntat d’implantar-les en els propers mesos.

Font: Ajuntament de Sant Boi 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here