La petició, feta mitjançant la plataforma change.org, serà entregada al conseller de salut Antoni Comín 

Personal sanitari, metges i infermeres del CAP de Can Vidalet, a Esplugues, han publicat un manifest titulat “La necessària rebel·lió dels metges” en què animen als sanitaris de la sanitat pública a rebel·lar-se. 

El comunicat defensa que “l’atenció als pacients està deteriorant-se per les retallades realitzades en la sanitat pública en els últims anys, especialment en atenció primària. Ja no n’hi ha prou amb el voluntarisme dels professionals i personal de suport, perquè estem a punt de col·lapsar físic i mental”. 

“És un problema de temps que aquest deteriorament acabi per usar-se com a excusa per privatitzar la sanitat. El pressupost dedicat a l’atenció primària és insuficient per al seu correcte funcionament. Cal també una professionalització de la gestió i una optimització dels recursos”, afegeix el text.

El personal del CAP de Can Vidalet defensa que “cada dia veiem exemples que sí que hi ha diners, però s’inverteix en el que interessa als poderosos. Sobra gent en els despatxos i falta a les consultes. I sobretot falta gent a l’administració que escolti a professionals i treballadors, i que pensi en el ciutadà. L’atenció primària reclama una reforma profunda que la faci més eficient en l’atenció als ciutadans”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here