Aquest 29 de març (17.30 h), a la sala polivalent de l’Escola d’Agricultura (ESAB) ubicada al campus universitari de la UPC a Castelldefels, té lloc la cloenda del projecte educatiu Mart XXI d’aquesta mateixa localitat baixllobregatina. El projecte s’adreça als alumnes de 2on cicle d’ESO amb grans capacitats i potencialitats però que presenten cert risc d’abandonament escolar o baixa motivació

Amb el pretext de l’establiment d’una colònia al planeta Mart, el projecte té la voluntat d’orientar, estimular i presentar la ciència de manera atractiva als i les joves. 

Enguany s’ha celebrat la 20 i 21 edició edició del projecte, pel qual han passat 118 alumnes, 36 dels quals han estat de Castelldefels. Durant l’acte, els alumnes exposen els seus treballs i es lliuren diplomes als centres i als estudiants que han participat. Aquest any, els centres de Castelldefels que han participat han els Instituts Josep Lluís Sert, Les Marines, Mediterrània, Castelldefels i el col·legi Felisa Bastida-Petit Món.

L’acte comptarà amb la participació, entre d’altres autoritats, de la regidora d’Educació, Nathalie Langer, el delegat del rector de la UPC, José Manuel Yúfera, i el gerent dels serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona, Jordi Plana.

El Projecte Mart XXI

Mart XXI és un projecte d’acompanyament a l’escolaritat adreçat al alumnat de 2n cicle d’ESO que malgrat tenir capacitat i potencialitats per desenvolupar un sòlid itinerari formatiu presenten cert risc d’abandonament massa prematur dels seus estudis.

El projecte té la voluntat d’orientar, motivar, estimular i presentar la ciència de manera atractiva, amb la intenció de reforçar l’autoconfiança i la capacitat de treball en equip.

En el projecte participen alguns Ajuntaments del Baix Llobregat (Gavà, Viladecans, Castelldefels i com a novetat, enguany s’ha incorporat l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines), la UPC, i està recolzat per la Gerència dels Serveis d’ Educació de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, mitjançant els seus centres de secundària, ha estat una part fonamental de Mart XXI.

Font: Ajuntament de Castelldefels 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here