Entre les inversions previstes pel govern espanyol, hi destaca el soterrament de les vies del tren a Sant Feliu de Llobregat, una reivindicació històrica de la capital baixllobregatina 

El secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha anunciat aquest dimecres en una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’ que les obres per fer arribar l’ample de via europeu al Port de Barcelona es licitaran al maig. 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha admès que es tracta d’una infraestructura “necessària” i ha matisat que des del 2012 hi ha uns accessos provisionals. La licitació dels accessos definitius en ample internacional es podrà efectuar després d’una “complexes convenis”, ha afegit, amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. 

D’altra banda, entre les actuacions de Rodalies que ha citat Gómez-Pomar es troba el soterrament de les vies a Montcada i Reixac i a Sant Feliu de Llobregat o el desdoblament de l’R3 i a l’Estació de Sants per “canalitzar millor” els combois cap al Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya i renovar catenàries.

Gómez-Pomar ha comentat que comprèn que Rodalies necessita una “inversió important” perquè és una “xarxa molt tensionada amb mil trens circulant diàriament” però ha negat que hagi estat una xarxa que hagi estat “desatesa”. “Sinó seria impossible moure 400.000 persones cada dia i tenir mil trens circulant”, ha argumentat.

El secretari d’Estat d’infraestructures també s’ha referit a les obres de l’estació de la Sagrera, aturades des de fa mesos per “problemes d’execució”, ja que s’han hagut de dur a terme auditories internes i controls per problemes amb els contractistes. “Està pràcticament resolt, la fotografia de la situació que s’ha produït ja està resolta”, ha assenyalat Gómez-Pomar, que ha assegurat ser conscient de la “ferida” que ha deixat l’obra a mig fer.

D’altra banda, el secretari d’estat d’Infraestructures també ha explicat que es posarà en marxa una bateria de mesures per establir definitivament la prohibició de la circulació de camions per la Nacional 340.

Per tot plegat, Gómez-Pomar també ha comentat que “es farà un per crear òrgans institucionals pel seguiment de tot aquest pla”. “Farem una formalització de les relacions entre les dues institucions perquè el nostre propòsit no és més que el de tirar endavant les obres i fer-ho de manera coordinada amb la Generalitat de Catalunya”, ha afegit.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here