Els restauradors de Degusta Sant Boi oferiran un menú degustació amb la carxofa com a ingredient principal

Aquest diumenge 2 d’abril se celebra a Sant Boi la 18a Carxofada. Durant la jornada els restaurants de l’associació Degusta Sant Boi oferiran un menú degustació amb cinc plats amb l’hortalissa més característica de Sant Boi com a ingredient principal. La tradicional festa popular ha anat precedida del Mes de la carxofa, una campanya de promoció gastronòmica i lúdica que ha tingut lloc durant tot el mes de març.

La Carxofada es desenvoluparà a la plaça de l’Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova, on hi ha previstes activitats durant tota la jornada. Les demostracions culinàries amb un showcooking amb carxofes, els tallers infantils, les trobades de puntaires i de col·leccionistes de plaques de cava, en són algunes. A més, al matí es faran sortides en bicicleta a un camp de carxofes organitzades per la cooperativa Som Bici i, durant tot el dia, hi haurà venda de carxofes de la Cooperativa Agrària Santboiana.

Programa

L’associació Degusta Sant Boi i l’ajuntament organitzen la Carxofada amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari del Baix Llobregat. Els tiquets del menú degustació es poden adquirir al preu de 12 euros, en venda anticipada, Cal Ninyo, Casal de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, La Gralla, Casal de Marianao, Can Massallera i Casal de Camps Blancs i restaurants Cal Vitus, Babi Bistro i Marimorena. Si encara en queden, el mateix dia es vendran a 15 euros.

Al llarg del mes de març s’ha desenvolupat El Mes de la Carxofa, una campanya de promoció de la carxofa de Sant Boi com a producte estrella que identifica la ciutat. Restaurants i bars han ofert menús i tapes amb carxofa. Els caps de setmana s’han fet sortides amb bicicleta pels camsps de carxofes del Parc Agrari, el Mercat de Pagés dels divendres ha programat tallers, han tingut lloc actuacions musicals i el comerç local ha sortejat tiquets per al menú de la Carxofada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here