El Parlament ha reprovat el nomenament de Vicent Sanchis i ha reclamat la dimissió de la vicepresidenta de la Corporació

El comitè d’empresa de TV3 va reclamar aquest dijous a la CCMA “coherència” per assumir el resultat de la votació del Parlament i deixar pas a una direcció i una gestió “independent del Govern”. 

Així mateix, va insistir en la necessitat “urgent” d’un marc legal “estable i desgovernamentalitzat”, una reforma de les Lleis audiovisuals i de la CCMA, que s’ha “ajornat reiteradament”. 

Per als representants dels treballadors, és urgent “fer via” amb l’objectiu de regular l’ens amb sistemes d’elecció “d’ampli consens i sota criteris professionals”, “sense repartiment de quotes ni de control polític”. 

El Parlament de Catalunya va reprovar el nomenament de Vicent Sanchis com a nou director de TV3 i va demanar la dimissió de l’actual vicepresidenta i presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach.

Així mateix, va instar el Consell de Govern de la Corporació a “reconsiderar” el nomenament de Sanchis per tal de “considerar altres candidatures” per ocupar la direcció de TV3.

La polèmica del relleu al càrrec va arribar al ple amb una moció de CSQP, que va rebre el suport de la majoria dels diputats, deixant JxSí sol en la defensa del nou directiu de la televisió pública catalana i del procediment seguit. 

L’oposició en bloc va criticar el perfil del nou director i, sobretot, el procediment que s’ha seguit per nomenar-lo, i van carregar contra la seva “falta de neutralitat” i l’absència de “consens” per posar-lo al capdavant de la televisió pública.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here