Un total de 5.540 persones van votar per escollir els 33 membres de la Comissió Executiva, entre els que hi ha 2 dones del Baix Llobregat. També per escollir els 120 membres de la Coordinadora del nou espai polític, dels que una dotzena són de la comarca

Durant tot el dia, les persones inscrites que van acudir ahir al Pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona, van definir mitjançant votacions presencials, l’ideari polític del nou espai i els seus principis ètics i democràtics.

En total es van registrar un total de 9.279 persones, 6.805 de les quals tenien dret a vot després d’haver-se validat mitjançant la presentació del seu DNI. Dels 5.540 vots emesos, 5.462 van ser vots vàlids, el 80.26% sobre total de dret a vot i 58,86% sobre el total del registre.

A l’Executiva, l’organisme de direcció més elevat d’aquest nou espai, hi trobem a l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, i a la veïna de Vallirana, Anna Toro.


Pel que fa a la Coordinadora, la direcció extensa del nou subjecte comptarà amb una nodrida representació baixllobregatina composada, a més de les dues membres de l’Executiva, per: 

Sonia Farré – Sant Joan Despí 

Contxi Gavilán – Sant Feliu de Llobregat

Lola Castro – Esplugues

Anna Ma Aroca – Molins de Rei 

Isabel Martínez – Torrelles 

Quim Sopena – Cornellà 

Jordi Gil – Sant Vicenç dels Horts 

Lidia Muñoz – Sant Feliu de Llobregat

Rafa Duarte – El Prat 

Cristina Bigordà – Abrera


Joan Giné, diputat del Baix Llobregat al grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, formava part de la llista d’Albano-Dante, que finalment va ser retirada per Podem, facilitant així l’accés de la llista de Jessica Albiach a la direcció, com així ha estat. 

“És un dia històric, neix una nova força a Catalunya per guanyar un nou país”. Amb aquestes paraules va tancar Xavier Domènech ahir l’assemblea fundacional del nou espai polític dels comuns, després de ser escollit membre de la Comissió Executiva transitòria que pilotarà les primeres passes de la nova força política. 

“Assumim la responsabilitat de ser tant diversos com el nostre poble, és la nostra hora, i tenim pressa perquè volem un país que no deixi ningú enrere”, va afirmar.

Domènech va definir el nou espai com els “sobiranistes de la sobirania realment plena del nostre poble”, i que està profundament convençut que és “des de la fraternitat que aconseguirem la llibertat i la igualtat”. “Hem d’activar l’esperança, construir l’alternativa i posar fi a la por. Estem farts de sentir parlar dels 4%”, va sentenciar, alhora que va celebrar que la nova força uneixi “els diversos fils del bo i millor del passat al nostre país: el fil roig, el fil verd… i el fil morat d’aquests cercles, d’aquestes bases: us necessitem per ser més forts i guanyar aquest país”, va dir en referència a Podem. “És un nou començament per aquest país”, va concloure.

Pel que fa a l’alcaldesssa Ada Colau, va sentenciar: “La força de la gent és imparable”.

“Avui hem fet un pas important que ens compromet a més responsabilitat, feina i compromís”, va destacar Ada Colau, cap de llista de la llista més votada a la Coordinadora. “Som comuns junts i juntes. Som comuns perquè no pensem caure en les trampes de les elits, no caurem mai en la guerra de pobres contra pobres”, ha manifestat. En aquest mateix sentit, ha dit que “estem disposades a fer tot el que estigui a les nostres mans per conquerir drets, llibertats i sobiranies aquí i ara”.

“I perquè som profundament feministes, no només hem vingut a guanyar Catalunya per la seva gent sinó que hem vingut a canviar el significat de la paraula guanyar: fer política des de la gent, per la gent, i posar les persones com a únic objectiu de les polítiques públiques”, va dir Colau. 

L’alcaldessa de Barcelona, a més, va recordar que “la història oficial no ens esperava i si avui som aquí és perquè hem pres consciència que la nostra única força és la força de la gent, que és imparable i pot reescriure la història”. 

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, va obrir l’Assemblea, on a partir de les 18.30 hores hi van intervenir representants de les diverses forces convidades: Mireia Molla (diputada de Compromís), Pablo Echenique (Secretari d’Organització de Podemos), Dolors Sabater (alcaldessa de Badalona per Guanyem Badalona), Alberto Garzón (Coordinador Federal d’Izquierda Unida) i Xulio Ferreiro (alcalde de La Corunya per Marea Atlántica).

Un País en Comú va rebre també el suport de l’historiador Josep Fontana, que mitjançant una carta va celebrar que “avui neix un nou moviment polític català, independent i lliure de compromisos, que opta pel doble objectiu de lluitar per la llibertat i la igualtat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here