El Via Crucis, la Desfilada dels Armats, la representació de l’Auto Sacramental i el concert de les bandes participants a la Processó de Penitència completaran el programa d’activitats d’aquesta Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts

El programa d’actes de Setmana Santa continua el seu recorregut a Sant Vicenç dels Horts amb diverses activitats previstes per demà, Dijous Sant i demà passat, Divendres Sant. 

Vicentins i vicentines podran presenciar aquests dies dos dels moments més intensos de la Setmana Santa al municipi: la Processó amb saetas del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad i la Processó de Silenci del Sant Crist. La primera, organitzada per la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad, és una de les més multitudinàries de Catalunya i comptarà, un any més, amb la interpretació de Diana Navarro, entre d’altres cantants. 

La segona, organitzada pel Cos de Portants del Sant Crist, suposa un dels moments més intensos de la celebració de la Setmana Santa al municipi, on un silenci commovedor plana pels carrers de la vila al pas de la processó.

A banda, el Cos de Portants del Sant Crist organitzarà també per a Divendres Sant el Via Crucis a primera hora del matí, amb sortida des de l’Església de Sant Vicenç Màrtir; a la tarda, hi haurà la Desfilada dels Armats pels carrers principals de la població, amb l’arenga del Centurió davant de l’Ajuntament; posteriorment, el Cos de Portants del Sant Crist portarà de nou a l’Església de Sant Vicenç Màrtir la tradicional representació de l’Auto Sacramental i d’altra banda, a les 19.30 h, la mateixa entitat portarà a la plaça de la Vila el concert de les bandes participants a la Processó de Penitència.

Programació d’activitats per a Dijous Sant i Divendres Sant

Dijous 13 d’abril

A les 21.30 h. Processó amb saetas del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad , acompanyats per les bandes de música Ciudad de Teruel i Ciudad de las Rosas de Sant Feliu de Llobregat. Les saetas les cantaran: Diana Navarro, Joana Jimenez, Arcángel, Virginia Vargas, Inés de Barbate, Juan Antonio Caballero, José Antonio Escribano, Ricardo Peñuela, David Coronel i Jesus Romero . 

Sortida del Poliesportiu Municipal Sant Josep, Escola Sant Josep. Itinerari: c. de Girona, c. de Mn. Jacint Verdaguer, c. d’Antoni Mampel i c. de Barcelona i arribada a l’Església de Sant Josep. 

Organitzador: Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad

Divendres 14 d’abril

A les 8 h. Via Crucis . 

Sortida de l’Església de Sant Vicenç Màrtir. Itinerari: c. de Nadal, c. de Barcelona, c de Rafael Casanova, pl. de la Vila, c. de Rafael Casanova, c. de la Pobla, c. Nou, pl. de Catalunya i arribada a l’Església de Sant Vicenc Màrtir. 

Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

A les 16.30 h. Desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Crist pels carrers principals de la població. Davant de l’Ajuntament es farà una breu exhibició i l’arenga del Centurió. 

Sortida del Casal Parroquial. Itinerari: c. del Riu, c. de Sant Josep, c. de Miguel Hernández, c. de Rafael Casanova, pl. de la Vila (aturada, exhibició i arenga del Centurió), c. de Rafael Casanova, c. d’Àngel Guimerà, c. de Mn. Jacint Verdaguer, c. de Sant Miquel, c. de Ribot, c. de Rafael Casanova i arribada a la Societat Cultural La Vicentina. 

Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

A les 17.30 h. Representació de l’Auto Sacramental . Tretze escenes dels darrers dies de Jesús fins a la seva mort. Guió escènic sobre el text més antic de Fra Antoni de Sant Jeroni (segle XVIII), amb els salms de Narcís Lunes i Boloix i amb música del mestre Antoni Casasampere. 

Aforament limitat a 300 localitats 

Hi haurà una segona representació de l’Auto Sacramental a les 19 hores 

Direcció: Ermenegild Siñol. Direcció musical: Guillem Pujol i Cristina Bonilla. Direcció tècnica: SPUNIK. 

Lloc: Església de Sant Vicenç Màrtir 

Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

A les 19.30 h. Concert de les bandes participants a la Processó de Penitència . 

Lloc: plaça de la Vila 

Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist

A les 21 h. Processó de Silenci del Sant Crist amb els passos de l’Hort, de l’Assotament, de l’Ecce Homo, de Natzaret, de la Mare de Déu dels Dolors, de la Soledat i del Sant Sepulcre . 

Sortida de l’Església de Sant Vicenç Màrtir. Itinerari: pl. de Catalunya, c. de Barcelona, c. del Dr. Robert, c. de Mn. Jacint Verdaguer, pl. de la Vila, c. de Rafael Casanova, c. de la Pobla, c. Nou, pl. de Catalunya i arribada a l’Església de Sant Vicenç Màrtir. 

Organitzador: Cos de Portants del Sant Crist 

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here