En el marc de l’Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu, que enguany tindrà lloc entre el 12 i el 14 de maig, se celebren diversos concursos centrats en la rosa on hi participen tant professionals com amateurs amb la finalitat d’enjardinar els diferents espais de l’Exposició

Les roses participants en cada concurs s’exhibiran durant tot el cap de setmana en una carpa dins del recinte del Palau Falguera. En aquest espai s’exposen anualment unes 3.000 roses, entre les quals hi ha unes 100 varietats diferents. Un jurat integrat per experts cultivadors i estudiosos del món de la rosa escull les persones guanyadores dels diferents concursos florals. A més, en el marc de les Festes de Primavera se celebren altres concursos, com el de puntes de coixí i el de la gimcana de la rosa.

63è Concurs per a amateurs

Certamen obert a la participació de tots els amants del cultiu de la rosa que no són professionals del sector, però que tenen alguna experiència prèvia. Per participar-hi s’han de presentar diverses varietats roserístiques.

Concurs a la millor rosa, Premi d’honor Pere Dot

Es distingeix la rosa més bella, atenent els criteris de pètals, tall i presentació, entre d’altres. Aquest premi l’ofereix l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu i està dedicat al reconeixement de la figura de Pere Dot.

Concurs popular

Aquesta categoria està oberta a la participació de qualsevol persona. Amb només una rosa ja es pot formar part d’aquest concurs que, a més del guanyador, també distingeix la segona i la tercera millor rosa presentada.

Concurs de roses en miniatura

L’art de les varietats més petites de la família de les roses es concentra en aquest concurs, el qual distingeix les tres millors col·leccions.

Concurs de la rosa més perfumada

Premi que distingeix les qualitats i propietats oloroses de les roses, atorgat per 4 ciutats de tradició roserística: Calella, Reus, El Vendrell i Sant Feliu de Llobregat.

Concurs de roses polyantha

Aquesta varietat de roses, caracteritzades per la seva mida mitjana i la seva floració en ram, té el seu propi concurs i exhibició. Poden participar-hi tots els aficionats, tant individualment com en grups.

Concurs infantil de roses

Adreçat als infants de fins a 14 anys que, individualment, per centre escolar o per classes, poden presentar roses de jardí. Cada concursant pot presentar fins a 10 gerros. A més d’un primer i d’un segon premi individual, també es premien les millors roses presentades per escoles i per classe i s’atorga el premi especial de l’Associació Amics de les Roses.

57è Concurs de fotografia Rosa d’Or

Certamen fotogràfic dedicat a les roses i organitzat per l’Associació fotogràfica Creació 90 i l’Ajuntament, amb el suport de la Federació Catalana de Fotografia. Les fotografies s’han de presentar en suport digital.

Altres concursos

Dins del programa d’activitats de les Festes de Primavera també s’organitzen altres concursos oberts a la participació de tota la ciutadania com és el Concurs de puntes de coixí, que se celebra el diumenge 14 de maig als jardins del Palau Falguera. O la gimcana de la rosa, per a majors de 8 anys, que tindrà lloc el dissabte 13 de maig.

Font: Ajuntament de Sant Feliu 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here