Cada dilluns propostes de viatge per al següent cap de setmana, a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. Aquest proper cap de setmana, ens en anem a Lille

Per El Tot Granollers / AMIC

Lille és una ciutat francesa influenciada per Bèlgica, a causa de la seva proximitat i axò es reflacteix en l’arquitectura de les seves cases i edificis, d’estil flamenc tradicional, amb estrets carrerons encara amb llambordes. Aquestes cases les trobem especialment a la Vieux Lille o casc antic. Es tracta de cases del segle XVIII en la seva majoria, amb vistoses façanes i en excel·lent estat de conservació. El principal punt de reunió és la Gran Place.

La Cambra de Comerç i Indústria, imponent edifici, d’estil neoregional francès, compta amb una torre de 76 metres d’altura. El Palau Rihour, que acull l’Oficina de Turisme de Lille, és un dels vestigis més interessants de l’arquitectura gòtica de la ciutat. Destaca la sala Cerimonial, amb extraordinaris vitralls. També cal mencionar la Gran Gare, edifici d’estil francès que originalment havia estat construït per defensar la ciutadella i que actualment és el Teatre du Nord.

La zona més moderna de la ciutat està al voltant de l’estació del TGV i de l’Eurostar. En aquest espai hi ha nombrosos edificis moderns i l’Euralille, centre comercial inaugurat l’any 1994. rar la bellesa de les construccions del voltant, amb exemples de l’arquitectura del segle XVII al XX. Destaca l’edifici de la Vieille Bourse, considerat un dels edificis més bonics de la ciutat. En realitat es tracta d’una estructura formada per 24 cases idèntiques disposades al voltant d’un pati central enjardinat.

Domina la ciutat la torre de 104 metres de l’Ajuntament o Hotel de Ville. L’edifici, d’estil flamenc, va ser construït el 1924 i és considerat Patrimoni Mundial per la Unesco. Un altre edifici imponent és el del Teatre de l’Òpera. D’estil neoclàssic, tant l’interior i l’exterior té una decoració exhuberant, amb el fil temàtic del déu de l’antiga Grècia Apol·lo i les seves muses. A la ciutat de Lille es pot visitar la casa on va néixer el 1890 el general Charles de Gaulle. Actualment és un interessant centre cultural i d’exposicions.

El museu més gran de França, només per darrere del Louvre de París, és el Palau de les Belles Arts de Lille. Al llarg dels séus més de 22.000 metres quadrats de superfície, el museu exposa obres dels més importants artistes de tots els temps, com Rubens, Goya o Delacroix.

Informació útil

Ubicació
Ciutat del nord de França, a la vora del ru Reûle, Lille és la capital de la regió de Nord-Pas de Calais, propera amb la frontera de Bèlgica. De fet, la ciutat va formar part històricament del comtat de Flandes.
Població
La població de Lille supera els 230.000 habitants.
Etimologia
El nom de la ciutat procedeix de la denominació l’Isle (l’illa), en referència a la situació de la ciutat; i a la vegada de ‘lisle’, un teixit típic de producció local.
Clima
El clima de Lille pren més les característiques de l’oceànic, caracteritzat per la humitat, amb els hiverns i els estius suaus, tot i que es poden produir pics de temperatura superiors als 30 graus al juliol i a l’agost.
Cuina
Alguns dels plats típics de Lillesón el formatge vell, els gofres, la cervesa i les flors de xocolata de Lieja. La gastronomia de Lille està influenciada per la blga, el potjevleesch és un plat tradicional flamenc consistent en trossos de diverses carns cuinades juntes i embolcallades en gelatina. Compres Típiques botigues artesanals es troben en el casc antic de la ciutat. També és recomanable de visitar el mercat del diumenge al matí de Wazemmes.
Comunicació
Lille compta amb aeroport, que es troba a 8 quilòmetres de la ciutat. Hi ha comunicació directa amb l’aeroport de Girona, amb la companyia Ryanair. La ciutat també té estació de TGV.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here