L’objectiu és aconseguir materialitzar les converses que s’han anat produint entre els diferents interlocutors en els darrers dos mesos. Es continuarà treballant per analitzar les propostes que les companyies formalitzin sobre el text inicial del conveni

Les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona a iniciativa de la Generalitat de Catalunya han acordat prorrogar el termini de negociacions amb les empreses subministradores d’electricitat i de gas per tal que subscriguin la proposta de conveni contra la pobresa energètica que se’ls va presentar el mes de gener. Totes aquestes administracions continuaran treballant i estudiant les propostes que les companyies formalitzin sobre el conveni inicial.

L’allargament del termini permetria donar continuïtat a les negociacions que han mantingut les diferents parts durant aquests dos mesos, que han servit per acostar posicions però que no s’han concretat encara en la materialització de la signatura de cap conveni amb empreses subministradores. D’aquesta manera, es donarà l’oportunitat de seguir treballant en una solució acordada per avançar en el compliment de la llei 24/2015.

La proposta de conveni consensuada entre les diferents administracions catalanes recull diferents compromisos per part de les subministradores, com ara el d’adreçar-se als serveis socials abans de procedir a qualsevol interrupció del servei, la facilitació d’informació als usuaris sobre els seus drets i la col·laboració amb les administracions per fer front a les despeses derivades de la pobresa energètica. També inclou que promocionin mesures com el bo social, l’optimització de la potència contractada o la creació d’una finestra única per a determinats tràmits vinculats a la pobresa energètica.

Font: Diputació de Barcelona 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here