En el primer trimestre, els usuaris de la instal·lació aeroportuària de la capital catalana van augmentar un 6,8%

El nombre de passatgers que van passar per l’aeroport del Prat en el mes de març es va situar en 3.466.747 persones, cosa que va suposar un increment del 5% en relació amb el mes de març del 2016, segons ha informat Aena.

El gestor de la infraestructura destaca el valor que suposa aquest creixement que es dona tot i que l’any passat la Setmana Santa va caure en el mes de març, per tant amb un tràfic de passatgers més gran de l’habitual en un mes sense ponts.

En el primer trimestre, el nombre de passatgers es va situar en 9.072.424 persones, amb un increment del 6,8% en relació amb el mateix període de l’any passat. Els passatgers de vols internacionals són els que més van augmentar al març amb un 5,2% i els de vols estatals ho van fer en un 4,7%.

Aena també ha informat que les rutes intercontinentals que més van créixer en el mes de març a l’aeroport del Prat van ser les que connecten amb punts d’Amèrica Llatina i el Carib, amb un increment del 36,5%, seguits dels vols a aeroports de l’Àfrica, amb un augment del 9% i finalment les connexions amb punts d’Amèrica del Nord, amb un creixement del 7,4%.

El major nombre de passatgers també es va traduir en un nombre més gran de moviments d’aeronaus que al març es va situar en 24.207 moviments, el 3,5% més que al març de l’any passat. Les rutes de vols d’interior de l’Estat són les que van registrar un creixement més gran de moviments amb un percentatge del 4,8%.

Els moviments de naus amb rutes internacionals van créixer el 2,7%. En el primer trimestre de l’any, l’Aeroport del Prat va realitzar 65.230 moviments, un 4,3% més que en el mateix període de l’any passat. En relació amb la càrrega aèria la tendència segueix creixent. Es van transportar 13.670 tones de mercaderies, un 18,8% més que el mateix mes de l’any anterior.

Enguany ja s’han transportat 34.682 tones, un 11,4% més que en els tres primers mesos del 2016. Finalment, a l’Aeroport de Sabadell es van operar 3.576 moviments, un 30,4% més respecte el mateix mes de l’any passat. En el primer trimestre, l’aeròdrom va registrar 8.145 moviments, un 8,8% més que en els tres primers mesos de l’any passat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here