Aquest any la festa central de la Jordiada coincideix amb Sant Jordi, el diumenge 23 d’abril. Culminarà una setmana d’activitats al voltant de la cultura popular i tradicional, i serà el millor moment per recórrer les parades de llibres que entitats, llibreries i biblioteques tindran al parc de Can Mercader, acompanyada per totes les activitats habituals: actuacions, el trenet, el dinar popular, puntes de coixi, artesans, bastoners, tabalers, corals, concurs de fotografia etc. Tot, dins el parc, entre les 11.00 i les 21.00 hores

I és un any de celebració perquè la Jordiada arriba a les noces d’argent. Vint-i-cinc edicions d’una festa impulsada i organitzada gràcies a l’esforç d’un bon nombre d’entitats de Cornellà implicades en la promoció de la cultura popular i tradicional, i que, en especial el seu acte central a Can Mercader, s’ha convertit en un punt d’atracció i referent a tot Catalunya d’aquestes tradicions i de la celebració de Sant Jordi.

23 d’abril, la gran festa a Can Mercader

De forma especial, l’exposició que s’inaugura al Museu Palau Mercader el mateix diumenge, a les 12.00 hores, va dedicada, com no podia ser d’altra manera, a aquest vint-i-cinquè aniversari. Durant el mateix diumenge, també es farà un homenatge a Miquel Martí i Pol (12h, al costat del monòlit dedicat al poeta), i dues representacions especial de “La Llegenda de Sant Jordi”, darrere el Palau, amb Ignasi Guasch, Patricia Medina, Bàrbara Roig i Miguel Ángel García (11.30 i 13 hores).

En definitiva, una cita on gaudir, participar i conviure en una de les trobades ciutadanes i festives més importants de la ciutat de Cornellà.

Setmana plena d’activitats

El mes d’abril i la diada de Sant Jordi van vinculats arreu de Catalunya als llibres i a la lectura. Però la Jordiada és molt més, ha anat més enllà incorporant tota mena d’activitats vinculades a la cultura popular i tradicional. 

Les activitats van iniciar-se el passat 19 d’abril…

21 d’abril

19.00 h. ‘Book as a totem’. Exposició video-art d’Antoni Clavijo i Victori. Biblioteca Marta Mata.

22.00 h. Nit de Jazz amb La Vella Dixieland: ‘Clàssics 3’. Orfeó Catalònia.
22 d’abril

11.00 h. Festa enxaneta dels Castellers de Cornellà. Festa infantil i tallers. Plaça de Catalunya.

11.00 h. Sant Jordi al Patro. Tallers, jocs de taula, teatre infantil… Al pati del Patronat.
23 d’abril

11.00 h. FESTA DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL. Parc de Can Mercader.
Els actes de la Jordiada s’estenen algunes setmanes més, amb l’excursió per la ciutat ‘3 Quem’, diumenge 7 de maig, una actuació de l’Esbart Dansaire de Rubí, dissabte 13 de maig, i la cloenda, amb el lliurament de premis del concurs de fotografia i del 3 Quem, el dissabte 3 de juny.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here