Cada dilluns propostes de viatge per al següent cap de setmana, a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. Aquest proper cap de setmana, ens en anem a Munic

Per AMIC / AMIC 

Comencem l’aventura a la Marienplatz, el centre neuràlgic de la ciutat i el cor del casc antic, lloc on també podrem veure l’Ajuntament de Munic, amb el Glockenspiel, un rellotje amb figures que ballen. Des d’allà podrem recórrer el centre històric a peu, visitant alguns dels edificis i atraccions turístiques més destacables. Per exemple, les antigues portes d’accés a la ciutat, l’imponent Catedral amb dues torres, o la Karlplatz, on trobarem el Palau de Justícia d’estil neobarroc.

Gràcies a las abundants precipitacions, Munic és una ciutat molt verda, plena de parcs i zones verdes que els seus habitants aprofiten per a relaxar-se. Un dels més famosos és l’Englishgarten, amb més de 400 hectàrees. També recomanem visitar el majestuós Palau de Nymphenburg, una barreja de luxe i història que no decep, ni el ric interior, ni els jardins exterior d’estil anglès.

Al llarg de l’any es realitzen diversos mercats de tot tipus: fruites, verdures, flors, menjar gourmet o cerveses emplenaran de gom a gom el casc històric. Si sou amants de la cervesa, no us podeu perdre la festa més important i popular del país, l’Oktoberfest, que porta celebrant-se a Munic des de 1810.

Informació útil 

Superfície: 310,74 km²

Ubicació: Munic és la capital de Bundersland de Baviera, una regió alemanya situada a la part central sud del país. El riu Isar travessa la ciutat de nord-est a sud-oest i forma diverses illes al seu pas

Població: Aproximadament un milió i mig d’habitants

Clima: Munic es troba entre el clima atlàntic, que destaca per la seva humitat; i el continental, que és sec. A més, cal sumar-li altres factors decisius que afecten al clima del territori, com la seva proximitat als Alps i al riu Danubi. Tot això fa que, meteorològicament, sigui una regió molt inestable i amb constants canvis de temps. Hi són habituals les pluges i les tempestes, i la neu és normal durant l’hivern

Economia: Munic és la tercer ciutat més gran d’Alemanya, després de Berlín i Hamburg en quant a població; i la dotzena dins la Unió Europea. Això fa que sigui un dels centres més importants a nivell econòmic, cultural i logístic d’Alemanya i també destaca pel seu desenvolupament i projecció de futur dins el continent europeu. Després de la Segona Guerra Mundial, moltes empreses es van traslladar a Munic i, actualment, hi ha una gran quantitat de companyies que tenen seu a la ciutat

Curiositats: La ciutat té dos símbols que es poden veure les carrers en diversos monuments i edificis: un d’ells és un monjo, ja que en alemany München (Munic) prové del mot munichen, una paraula medieval que significa monjos. El segon és un lleó en honor al fundador de la ciutat, Enric de Lleó

Comunicacions: L’aeroport de Munic és el segon més transitat del país. Si volem volar fins a la ciutat alemanya ho podrem fer en qüestió de dues hores des de Barcelona amb companyies aèries com Vueling, Iberia, Lufthansa o British Airways

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here