El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va obrir els actes commemoratius dels 850 anys de l’Hospital Sant Joan de Déu tot fent una visita oficial a Martorell

Acompanyat per l’alcalde i president de la Fundació de l’Hospital, Xavier Fonollosa, Puigdemont va posar en relleu en la seva intervenció la importància en l’atenció a les persones malaltes i desvalgudes i el seu impuls, per part de la societat civil, com a “forma més important de fer nació “. 

En l’acte es va donar a conèixer l’obra commemorativa dels 850 anys que el pintor de Martorell Jaume Muxart ha creat i donat a la Fundació de l’Hospital. Una projecció va donar a conèixer la història de la institució sanitària, des dels seus inicis l’any 1167 fins a la construcció de l’actual edifici al 1996 i les diferents ampliacions que ha sofert fins avui dia. 

Puigdemont va dir que “els 850 anys de l’Hospital de Martorell són possibles gràcies a aquesta gran estructura d’estat que és la nostra societat civil”, i va afegir: “els catalans hem entès que la consciència de nació es fa a partir de l’atenció de la gent. Trobem per tot arreu fundacions que atenen gent malalta, sense recursos o desvalguda. Hem entès que la nació són les persones “. 

L’alcalde de Martorell va relacionar directament la història de l’equipament “a l’estratègic posicionament geogràfic de Martorell, el lloc de pas natural entre Barcelona i la Catalunya interior”. L’hospital de Martorell dóna actualment servei a 160.000 usuaris de 13 municipis del Baix Llobregat Nord. 

Font: Ajuntament de Martorell i EFE 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here