La quarta edició consolida l’aposta per la qualitat gastronòmica basada en l’Espàrrec de Gavà, un dels productes estrella del Parc Agrari del Baix Llobregat. GastroGavà torna a ser un dels eixos de la 64a Fira d’Espàrrecs de Gavà, amb noves propostes, com la Mostra de Vins i la integració del Mercat de Pagès

Entre el 28 al 30 de maig es van servir més de 13.252 tapes a GastroGavà, l’espai gastronòmic de la 64a Fira d’Espàrrecs, superant xifres d’anteriors edicions. 13 restauradors del municipi van participar a la quarta edició de la fira gastronòmica oferint un total de 26 tapes, 15 de les quals amb l’Espàrrec de Gavà com a ingredient protagonista, tot acompanyat d’una programació cultural de qualitat.

El temps inestable no va suposar un impediment perquè GastroGavà es converteixi en un nou èxit de públic i de qualitat gastronòmica. És consolida la feina que s’està realitzant des de l’Ajuntament de Gavà, l’Agrupació de Restauradors de la ciutat, la Cooperativa Agropecuària de Gavà i l’AGT.

L’objectiu de tots és que l’Espàrrec de Gavà sigui un dels productes de referencia del Parc Agrari del Baix Llobregat i ocupi els plats dels restaurants i bars com a ingredient local durant els mesos d’abril i maig. La dinamització del territori amb les possibilitats que ofereix la gastronomia amb producte de Km 0 són un motor més per una econòmica local més forta i justa.

Un GastroGavà que creix i s’integra

La mostra de vins va ser una de les incorporacions a les activitats de GastroGavà, un espai on quatre dels cellers de la ciutat van oferir tastos de vins de la terra. Els més petits van poder gaudir de GastroGavà: un taller de cuina els va permetre conèixer de primera mà l’Espàrrec de Gavà, en un espai com la Plaça Jaume Balmes, que va acollir el Mercat de Pagès, fet que consolida més l’aposta per integrar un producte que va del plat a la taula.

També és va organitzar l’elecció de la millor tapa gastronòmica de GastroGavà, amb un jurat format per la periodista Lourdes López, Gabriela Berti (Los Foodistas) i Luisa Ramos (Baco y Boca) que van destacar l’alta qualitat gastronòmica que van oferir els restauradors gavanencs, que any rere any evolucionen i consoliden la seva aposta pel producte de proximitat.

Font: AGT 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here