El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, han signat aquest divendres un acord per impulsar el projecte constructiu del perllongament de la línia 3 del Metro des de Zona Universitària fins a Esplugues Centre

El nou tram, de 2,3 quilòmetres de longitud, comptarà amb dues parades, una a l’Hospital Sant Joan de Déu i una al barri del Centre d’Esplugues, i suposarà una inversió de 180 milions d’euros. 

La previsió és que, un cop enllestit el projecte constructiu abans que acabi el 2020, impulsar la programació de les obres corresponents a partir del 2021 en funció de les disponibilitats pressupostàries. L’acord signat aquest divendres també preveu la redacció dels documents que permetin avaluar tècnica i econòmicament el projecte de connexió de la línia 3 del Trambaix per l’avinguda Laureà Miró.

El perllongament de L’3 del Metro de Zona Universitària fins a Esplugues de Llobregat és una projecte que s’emmarca en la prolongació d’aquesta línia fins a Sant Feliu de Llobregat segons recull el Pla Director d’Infraestructures 2011-2020.Les previsions apunten que l’arribada del Metro a Esplugues generaria una demanda de 6,9 milions de passatgers a l’any que s’estalviaran una mitjana de quatre minuts de temps de viatge en transport públic. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha destacat que amb aquest acord “recuperem un temps perdut i tornem a posar en primer nivell l’arribada del metro a Esplugues”. A més, també ha posat en valor que l’acord és fruit del consens entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Esplugues. “Quan som capaços de fer les coses conjuntament, les coses surten bé i governi qui governi en un futur, donen estabilitat”.

Al seu torn, Pilar Díaz ha recordat que Esplugues de Llobregat és l’únic municipi fronterer amb Barcelona que no té metro, tet de la parada de Can Vidalet en un carrer que llinda amb l’Hospitalet, i que l’acord signat avui suposa “corregir un deute” amb Esplugues. Millora del recorregut de la T3D’altra banda, el document signat avui estableix que l’ATM redactarà els estudis i projectes necessaris per a la definició de la connexió de la línia T3 del Trambaix entre la plaça de Santa Magdalena d’Esplugues de Llobregat i la parada de la Rambla de Sant Just Desvern al llarg del carrer Laureà Miró, d’Esplugues, i la carretera Reial, al terme de Sant Just Desvern.

La construcció d’aquest nou tram, que tindrà una longitud d’un quilòmetre i inclourà dues parades intermèdies, permetrà escurçar el recorregut en 1,2 quilòmetres i estalviar 4,8 minuts als usuaris amb origen o destinació a Sant Just Desvern, Sant Joan Despí o Sant Feliu de Llobregat. 

Es preveu que el projecte estigui redactat també de cara l’any 2020. La inversió estimada per executar aquesta actuació és de 24,6 milions d’euros.Per dur a terme aquest projecte, també s’elaboraran una anàlisi de la mobilitat interna d’Esplugues i una proposta d’actuacions complementàries per integrar la nova infraestructura en la vialitat del municipi, atès que el carrer Laureà Miró és un eix important de comunicació tant per als moviments interns d’Esplugues de Llobregat com per a la connexió amb els municipis de l’entorn.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here