Més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 300 varietats diferents ompliran les estances interiors, les terrasses i els jardins del Palau Falguera en el marc de la 59a Exposició Nacional de Roses

Enguany, les composicions florals seran de creació lliure a diferència d’altres edicions en què giraven al voltant d’un tema comú. Així, els diferents participants podran jugar tant com vulguin amb la seva pròpia creativitat i imaginació per sorprendre els visitants.

En el marc de l’exposició també es podrà assistir a conferències i demostracions d’art floral i ikebanes, participar en tallers per aprendre tècniques artesanals per cultivar les roses o descobrir la Rosa president Pasqual Maragall, que es presentarà el dissabte, a les 11 h. A més, com ja és tradicional, durant el cap de setmana s’organitzen diferents concursos florals, oberts tant a professionals com amateurs.

Cal destacar per exemple el concurs en què es tria la millora rosa (guardonada amb el Premi d’Honor Pere Dot), o el de la rosa més perfumada, el de les millors roses en miniatura o el concurs per elegir els rosers més bells de la varietat Polyantha. Els infants de fins a 14 anys també tenen un concurs fet a mida perquè llueixin les roses que han cultivat ells mateixos o als seus centres educatius.

Un altre atractiu que dona singularitat a l’Exposició Nacional de Roses és la possibilitat de descobrir la bellesa arquitectònica de l’edifici del Palau Falguera, antiga residència del marquès de Castellbell.

L’entrada a l’Exposició Nacional de Roses, que està organitzada per l’Ajuntament i l’Associació Amics de les Roses, és gratuïta, i l’horari de visita és de dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

Visites guiades al Roserar

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris vinculat a l’Exposició de Roses. Es tracta d’un parc temàtic de la rosa d’1,7 hectàrees que ret homenatge a les principals famílies roseristes de Sant Feliu i que acull 20.000 rosers i més de 400 varietats de roses. 

Durant els dies de la festa, s’organitzen visites guiades a l’espai, un espai singular que esdevé un plaer per a tots els sentits. A més, un trenet porta gratuïtament la ciutadania des de l’entrada de l’Exposició Nacional de Roses fins al Roserar, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h, i en intervals de pas de 30 minuts.


Degustació de roses i flors

En el marc de l’entorn del Palau Falguera, envoltats de natura i roses, s’elaboraran en directe receptes de cuina en què les roses seran l’ingredient estrella. Es tracta d’una novetat d’aquest 2017 i que suposa la celebració en el marc de l’Exposició Nacional de Roses de les jornades gastronòmiques ‘La Cuina de les Roses’, esdeveniment que es va posar en marxa l’any 2012 a Sant Feliu, i que habitualment es feia al mes d’abril, però que enguany experimenta un canvi de model per arribar més al públic.

Paral·lelament, durant el cap de setmana, diversos restaurants i pastisseries oferiran en els seus menús plats elaborats amb roses.  

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here