L’actual alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón, va mostrar la seva incertesa respecte el futur polític del partit després de les primàries. Tot i això, va matisar que una bona alternativa a un xoc directe, és “emmirallar-se en les primàries del PSC”, que no van provocar cap fractura interna

El líder socialista és la cara més visible en la campanya favorable a Susana Díaz. Balmón va destacar “la seva claredat en els seus posicionaments” així com “la proximitat que transmet quan se la tracta de prop”. En referència a la possible victòria de Pedro Sánchez a Catalunya, l’alcalde cornellanenc va manifestar no creure en les enquestes. “Cada militant votarà de manera secreta i anònima. Qualsevol cosa pot passar”

En la presentació de la candidatura de Susana Díaz, a la seu de la UGT a Cornellà, també hi va participar Enric Llorca, l’alcalde baixllobregatí de Sant Andreu de la Barca. Llorca va carregar contra Pedro Sánchez “hi ha experiències d’altres candidats com a secretari general que no han sigut gaire exitoses” va dir, en al·lusió a Sánchez.

Llorca va reconéixer mantenir una bona sintonia amb Díaz. “Quan la sento, em torna a bullir la sang com no em passava des de Felipe González”. També ha reconegut alguns errors del socialisme que cal superar.

Una cinquantena de persones van assistir a l’acte oficial de presentació de Susana Díaz a Catalunya. Díaz té previst visitar Catalunya abans de les votacions, tot i que no hi ha cap data establerta. En la recollida d’avals, l’Andalusa va recollir-ne 1.000 en territori català.  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here