L’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, juntament amb d’altres regidors iregidores del consistori, es va reunir el passat 11 de maig amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, per demanar la pacificació de la autovia C-31 per tal de d’aconseguir una via més amable, al menys al seu pas per Castelldefels

“La resposta ha estat molt positiva”, va valorar l’alcaldessa Candela López. Fruit de la reunió, es va acordar la creació d’una taula de treball per estudiar-ne la viabilitat i veure quan i quines accions es poden portar a terme. “Crec que es una bona noticia per a Castelldefels si aconseguim permeabilitzar la C-31 i trencar amb una barrera arquitectònica”, afegeix López. 

Aquesta demanda vol donar resposta a les propostes que van sortir del Pla de Mobilitat, elaborat a partir d’un procés participatiu, i també de la necessitat per portar a terme el projecte de remodelació de l’avinguda de la Pineda.
D’altra banda, els representants del consistori també van reclamar més freqüència de trens a l’estació de Platja de Castelldefels i van posar sobre la taula la possibilitat de soterrar les vies del ferrocarril. Pel que fa a la primera demanda, des de la Generalitat van assegurar que ja estan realitzant un estudi per fer-ho possible i que podria veure la llum a partir de l’any vinent. En quant al soterrament de les vies, Infraestructures i Mobilitat va mostrar predisposició a col·laborar en la redacció del projecte.

Finalment, la Generalitat va assegurar que en breu presentarà al govern municipal el projecte de la nova C-245 perquè des del consistori es facin les observacions oportunes. “Hem d’analitzar bé l’afectació per a Castelldefels i el cost, ja que el projecte està finançat per l’Ajuntament”, explica l’alcaldessa.

Reunió a Madrid per modificar el Domini Marítim Terrestre

D’altra banda, l’alcaldessa Candela López, i el regidor de Platges, Xavier Amate, es van desplaçar a Madrid el passat 9 de maig per reunir-se al Ministeri de Medi Ambient amb la subdirectora general de Domini Públic Marítim-Terrestre, Josefa Solernou, amb l’objectiu de demanar la modificació del Domini Marítim Terrestre, línia que marca que a partir d’aquest límit queden afectats 20 metres on no es pot realitzar cap tipus d’actuació.

“Ens van autoritzar a fer-ho en el primer tram, que permetrà arreglar la part del parc del carrer 11. No obstant això, hem de fer els tràmits legals per justificar la importància de fer-ho també al tram dos, ja que en aquest tram l’actual domini imposibilita la rehabilitació i adequació dels edificis de primera línia de mar”, va exposar López.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here