Cada dilluns propostes de viatge per al següent cap de setmana, a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. Aquest proper cap de setmana, ens en anem a Linz 

Per El Tot Granollers / AMIC 
Designada aquest any 2016 per la Unesco com a Ciutat de l’Art Digital, una visita a Linz pot començar a la Hauptplatz, la principal plaça de la ciutat que, amb una superfície de 13.200 m2 és una de les més grans d’Europa. 

Com a símbol de la plaça trobem la Columa de la Trinitat (Dreifaltigkeitssäule), amb una altura de 20 metres i símbol barroc, construït com a protecció de la ciutat contra la guerra, els incendis i les epidèmies. En aquesta plaça també hi ha l’Ajuntament Vell (Altes Rathus) i l’Alter Dom (Catedral Antiga), que data del segle XVII, d’estil auster i construïda pels jesuïtes. Un altre edifici notable de la Hauptplatz és la Kremsmünsterer Haus, antic monestir que avui dia acull un modern restaurant. D’altra banda, la Neuer Dom (Catedral Nova) es considera l’església més gran d’Àustria, amb capacitat per a 20.000 persones. Des de la torre de la Catedral es poden observar unes vistes impressionants de la ciutat. 

Un altre dels punts per visitar és el castell de Linz (Linzer Schloss), residència de l’emperador Frederic III. La parcial destrucció a causa d’un incendi l’any 1800 va fer que posteriorment fos reconstruït amb una combinació d’acer i de vidre i reobert amb ocasió de la Capitalitat Europea de la Cultura el 2009. Acull el museu més gran d’Àustria. Una zona característica i animada de la ciutat és la que es trobar al barri d’Alturfhar, al voltant de l’Ajuntament nou (Neues Rathaus), a l’extrem nord del Pont dels Nibelungs. Antigament, aquesta part era habitada per pescadors i actualment hi ha múltiples locals, botigues i bodegues típiques on passar una estona agradable. Linz és una ciutat de teatres i de museus, com a mostra que la cultura hi és especialment present a la ciutat.

Aprofitant la visita, es pot anar fins a la casa on va viure Mozart i on va compondre la Simfonia i la Sonata Linz, tot i que no es pot veure de dins. Es troba a la Hauptplatz. Des de Linz es pot fer una visita al turó de Pïstlingberg, on hi ha un jardí zoològic , la basílica i atraccions lúdiques on passar una estona molt divertida en família, a la vegada que es poden admirar unes vistes increïbles.

Informació útil 

Ubicació: La ciutat de Linz, la tercera més gran d’Àustria, està situada al centre-nord del país. De la frontera txeca tan sols hi ha una distància d’uns 30 quilòmetres.

Població: Prop de 200.000 habitants.

Memòria històrica: Els camps nazis de Mauthausen-Gusen es troben a tan sols uns trentena de quilòmetres de la ciutat.

Clima: El clima és el típic continental amb hiverns freds i plujosos i els estius temperats, amb pics més alts al juliol i a l’agost. La humitat hi és present tot l’any.
Cuina: Un dels plats més coneguts són els Klöss, que es poden servir dolços o salats. La Keberkäse és una salsitxa gegant, que se serveix com a embotit, en rodanxes gruixudes i acompanyades de mostasssa. El peix de riu també és molt consumit i d’acompanyament, la patata és l’ingredient rei. Per postres, la Linzer Torte és típica. I de beguda, la cervesa de la zona.
Com arribar-hi: L’aeroport de Linz es troba a uns 15 minuts la ciutat i és fàcilment accessible en autobús o tren. La companyia aèria Ryanair hi opera des de Girona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here