Adif ha adjudicat la redacció dels projectes que comptaran amb un pressupost superior als 200.000 euros

Adif ha adjudicat un contracte per a la redacció dels projectes per millorar la funcionalitat de l’estació de Castelldefels i per adequar l’estació de Gavà com a capçalera sud per als serveis Regionals. El contracte ha estat adjudicat, per un import de 209.367 euros a l’empresa AudingIntraesa, amb un termini de sis mesos per a la redacció dels projectes que definiran les actuacions en obra civil, via, electrificació i instal·lacions de seguretat a desenvolupar.

La finalitat és millorar la capacitat operativa i la funcionalitat, optimitzant l’explotació ferroviària en aquestes dues estacions, situades en la línia Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders i que registren una elevada densitat de tràfic.

L’ objectiu de l’actuació en l’estació de Gavà és la conversió de les actuals via 1 i 2 en vies d’apartat, deixant les actuals vies 3 i 4 com a generals, a més d’analitzar la possibilitat de prolongació de la via 5. De la mateixa manera que a Castelldefels s’evitarien cisallaments i aquesta estació podria passar a ser terminal sud com a capçalera del servei de Regionals.

També s’inclourà una remodelació de les andanes i l’execució d’actuacions per a la millora de l’accessibilitat.

A Castelldefels, es planteja la conversió de la via 4 en general, passant l’actual via 2 a secundària. D’aquesta manera, es permetrà apartar trens des d’ambdues vies generals sense cisallaments (creus de circulacions al mateix nivell entre vies principals i secundàries), la qual cosa agilitarà la gestió del tràfic en evitar detencions per a la incorporació de circulacions procedents d’altres vies. En tots dos casos, les operacions comportaran la modificació dels actuals enclavaments que gestionen tots els sistemes de tràfic en l’àmbit de les estacions. A més, s’hauran de resituar les instal·lacions de seguretat i comunicacions i els aparells de via, així com adaptar els equipaments del sistema d’electrificació.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here