A petició dels Grups Comarcals del PPC i C’s, i amb el suport de tots els representants del PSC, ahir es va aprovar una moció al Ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat, que proposa revocar l’adhesió de l’entitat al Pacte Nacional pel Referendum, aprovada en sessió plenària de 20 de març de 2017

Els Grups Comarcals del Partit Popular i Ciutadans, van presentar ahir al Ple del Consell, una moció per deixar sense efecte el punt 11 de l’ordre del dia del Ple de data 20 de març de 2017.

En aquell Ple, es va presentar euna moció del Grup Coalició Entesa d’adhesió al Manifest del Pacte Nacional per al Referèndum el resultat del qual, segons PP i C’s, es va veure alterat ja que per urgències laborals, dues conselleres del PPC i un conseller de C’s, no van poder estar presents en el Ple al moment de la votació, “per la qual cosa el resultat de la votació va quedar alterat en la seva substància quantitativa”, segons explica la moció aprovada ahir.

“No creiem que el resultat de la votació s’ajusti a la realitat del sentir general d’aquest Ple ni de la majoria de la ciutadania de la nostra comarca, a la qual representem. En conseqüència, la totalitat de membres dels Grups Comarcals del Partit Popular i Ciutadans considera que com a mostra de respecte a la ciutadania de la Comarca del Baix Llobregat, l’acord plenari adoptat en el punt 11 de l’ordre del dia del Ple celebrat el passat dia 20 de març de 2017 i votat a favor pels integrants dels Grups Comarcals de Coalició Entesa, ERC, CiU i la CUP‐PA ha de ser deixat sense efecte i retirat de l’acta d’aquesta sessió”, afirma la moció de c’s i PP.

Així, amb el suport sense fisures del PSC -malgrat en els seus plens locals, alguns regidors socialistes van votar a favoir de l’adhesió dels seus propis consistoris al Pacte-, es va procedir a revocar l’adhesió del Consell Comarcal del Baix Llobregat al Pacte nacional pel Referendum, deixant sense efecte i retirant de l’acta de la sessió plenària de data 20 de març de 2017 el punt 11 de l’ordre del dia, acord adoptat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat en el qual s’instava al Consell Comarcal del Baix Llobregat a:

1‐ Adherir-se al Manifest del Pacte Nacional per al Referèndum
2‐ Subscriure el contingut del Manifest del Pacte Nacional per al Referèndum
3‐ Comunicar aquest acord als representants dels partits polítics, entitats, sindicats, governs locals, agents econòmics i les diverses organitzacions socials del Manifest del Pacte Nacional per al Referèndum.

La moció també instava a comunicar aquest acord de revocació als representants dels partits polítics, entitats, sindicats, governs locals, agents econòmics i les diverses organitzacions socials del Manifest del Pacte Nacional per al Referèndum.

Les reaccions no s’han fet esperar, en un comunicat del grup ICV-Entesa creuen que “és molt greu que es cerqui revertir els acords d’un Ple que en el seu moment es va constituir de manera legal i sense cap impediment en l’assistència. També creiem que el PSC hauria d’haver votat en coherència amb el vot que cadascú dels consellers i les conselleres van emetre com a regidores i regidors o alcaldes i alcaldesses en els seus municipis. Si hagués estat així, l’adhesió no s’hagués modificat i el Consell Comarcal no hauria cancel·lat la seva adhesió al Pacte”.

Els ecosocialistes també defensen que “la comarca del Baix Llobregat no és com algú ens la vol fer creure. El suport a una solució en forma de referèndum és transversal i majoritària, com ho marquen els resultats de les passades eleccions del 26J, o la mateixa composició de la Taula Comarcal pel Referèndum, constituïda per diversos partits i nombroses organitzacions transversals a la comarca, com la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes del Baix (FAVBAIX), la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes (FAPAC) o els sindicats UGT, CCOO, USOC, USTEC i CSC entre d’altres”.

El comunicat finalitza sentenciant que “situacions com les expressades contribueixen indefectiblement a l’allunyament de la ciutadania de la política i introdueixen tensions innecessàries al govern del Consell Comarcal”.

Per la seva banda, la permanent d’Esquerra Baix Llobregat i l’Hospitalet, ha convocat per avui a la tarda una reunió extraordinària amb els Consellers Comarcals del Baix Llobregat per reflexionar sobre els fets ocorreguts ahi al Ple del Consell. El motiu de la convocatòria urgent, és aquesta presentació i aprovació de la moció que revoca l’adhesió aprovada el passat ple de març del Consell Comarcal del Baix Llobregat al Pacte Nacional pel Referèndum

Davant aquests fets, que ERC titlla de “greus”, la Direcció política d’ERC al Baix Llobregat i els seus Consellers Comarcals, es reuniran avui de forma extraordinària per prendre les decisions que siguin necesàries.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here