Aquest 8 de juny a les 19 h, tindrà lloc al CineBaix la presentació del documental “El cinturón rojo”, sobre la lluita a la comarca del Baix Llobregat en l’última etapa del franquisme

L’acte estarà presidit per l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José; la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Conxita Sánchez; i el president de la Fundació Utopia, Francesc Castellana. També participarà el director del documental, Luis Campo Vidal, així com algunes persones protagonistes de Sant Feliu. L’acte de presentació està organitzat pel Centre d’Estudis Comarcal del Baix Llobregat i l’Ajuntament de Sant Feliu.

“El cinturón rojo” és un documental de 52 minuts que aspira a recuperar la memòria de la lluita antifranquista al cinturó industrial de Barcelona. Estudia el període que transcorre des de l’any 1970 a juny de 1977, data en què es van celebrar les primeres eleccions generals democràtiques. El periodista Campo Vidal ha entrevistat en el documental 33 persones que van protagonitzar diferents episodis en la lluita antifranquista.

Memòria històrica

Ara fa un any, la Fundació Utopía-Joan N. García-Nieto, Estudios Sociales del Baix Llobregat va posar en marxa la producció del documental amb l’objectiu de contribuir a la recuperació de la memòria històrica de la lluita antifranquista en el cinturó industrial de Barcelona.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here