Els treballs se centren en un tram de 250 metres a tocar de Viladecans que obliguen a tancar l’accés durant una setmana aproximadament
Gavà donarà dissabte que ve el tret de sortida a la temporada de bany amb l’entrada en funcionament dels serveis i equipaments necessaris per gaudir d’unes platges “sostenibles i de qualitat”, Segons ha indicat l’Ajuntament de la població del Baix Llobregat, des d’avui la platja de Gavà està rebent una aportació de sorra en el tram comprés entre els carrers de Pals i de Llançà. La intervenció, que obliga a tancar la zona afectada durant una setmana aproximadament, té com a objectiu mitigar el fenomen de regressió de la platja, que es va agreujar el passat hivern com a conseqüència dels temporals.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha comprovat ‘in situ’ l’execució dels treballs, a càrrec de l’Autoritat Portuària de Barcelona, que comportaran l’abocament de 40.000 metres cúbics de sorra en una extensió aproximada de 250 metres. L’alcaldessa ha explicat que aquesta actuació neix d’una reivindicació de l’Ajuntament a l’Autoritat Portuària de Barcelona davant del fenomen de la regressió. Sánchez ha apuntat que hi ha factors que hi incideixen com són el canvi climàtic i els temporals així com les obres que es van fer en el seu dia per ampliar el Port, “tal com constaten els estudis encarregats tant per la Generalitat com per l’Ajuntament de Gavà”. L’aportació de sorra permetrà que aquest tram de la platja de Gavà sigui més resistent i recuperi l’aspecte que tenia abans dels temporals del passat hivern. 

No obstant, Sánchez considera que aquest tipus d’intervenció “no soluciona a llarg termini el problema de la regressió i a més no són les mesures més sostenibles ni econòmicament ni mediambientalment”. “És per això que continuem reivindicant mesures més definitives i amb això estem de la mà de l’Autoritat Portuària i del Govern central”, ha sentenciat l’alcaldessa.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here