9 alcaldesses del Baix Llobregat integren la taula de treball que busca crear un decàleg compartit al Baix Llobregat per incorporar la perspectiva de gènere en el disseny de les polítiques públiques. Dimecres 30 de maig va tenir lloc la primera sessió de treball a Sant Vicenç dels Horts, i està prevista segona trobada al juliol per acabar de definir el document, que guiarà les polítiques d’igualtat “independentment del color polític que governi en cada moment”

El 40% de les alcaldies del Baix Llobregat està en mans de dones, el doble de la mitjana de comarques catalanes, que se situa a l’entorn del 19%. 

Aquesta xifra legitima la voluntat del Baix Llobregat de liderar un procés transversal que persegueix augmentar la presència de les dones als consistoris i introduir una nova visió de les maneres de fer política local. 

Sota aquest objectiu, les batllesses reunides  dimecres 30 de maig a Sant Vicenç dels Horts, van començar a treballar en un decàleg compartit que doni un impuls real i definitiu a les polítiques d’igualtat. En la sessió hi ha va prendre part també la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals.

En els propers mesos es treballarà en el contingut d’aquest decàleg amb el compromís que cada ajuntament executi les mesures que s’acordin “independentment del color polític que governi en cada moment”, segons el manifest fet públic. 

Per a Mercè Esteve, alcaldessa de Begues, aquesta és “una oportunitat immillorable per consolidar una tendència que cal reforçar”. La constitució d’aquesta taula de treball evidencia el compromís personal i institucional del grup, on hi son presents alcaldesses de diferents partits polítics amb un mateix interès: “la suma d’esforços per a una causa transversal i compartida”. 

43,6% de la població comarcal 

Els 12 municipis on governen alcaldesses suposen el 43,6% del total d’habitants que hi ha al Baix Llobregat, és a dir, 353.583 dels 809.883 totals. 

Les alcaldesses presents a la trobada son: 

Maite Aymerich Boltà, alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts 

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat 

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà 

Eva Martínez, alcaldessa de Vallirana 

Carme Rallo, alcaldessa de Sant Esteve Sesrovires 

Ascensión Ratia, alcaldessa de Pallejà 

Anna Martínez, alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló 

Montserrat Febrero, alcaldessa de Corbera de Llobregat 

Mercè Esteve, alcaldessa de Begues Conxita Sánchez, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat 

Yolanda Artigas Barber, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts 

Gemma Badia, regidora delegada d’Igualtat de l’Ajuntament de Gavà 

Laura Solís, tinenta d’alcaldia d’Igualtat i Drets Socials de l’Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here