El Corpus ja és aquí! El pregó serà dijous 15 de juny, però aquest cap de setmana ja hi ha les primeres activitats incloses al programa de Corpus, moltes d’elles animació i activitats per a tota la família

Cornellà es torna a omplir de gegants aquest dissabte 10 de juny, amb motiu de la XXII Trobada de Gegants del Corpus, que acollirà un total de 11 colles geganteres i grallers participants a la plaça de l’Església. La trobada, organitzada pel Foment de Cultura Popular de Cornellà dins el marc de les festes del Corpus, és el tret de sortida de la Festa Major, que se celebrarà del 15 al 18 de juny.

Des de les 10 del matí, ja hi haurà activitats i jocs per a tothom i balls de diferents seccions. A la tarda, a partir de les 17.00h, es farà la recepció de colles i s’iniciarà el cercavila a la plaça de l’Església i continuarà pel carrer Ametller, carrer Rubió i Ors, carrer Cerdanya, carrer Ramon Sala i passeig dels Ferrocarrils Catalans, per acabar a la plaça de la Sardana amb el lliurament de records i la ballada general de comiat de l’acte central de la XXII Trobada de Gegants.
Com a preludi de la Festa Major de Cornellà, els Castellers de Cornellà també fan la seva festa Pre-Corpus, aquest dissabte 10 de juny, a la plaça de la Sardana, a les 20.30h. i necessiten a tots els cornellanencs i les cornellanenques per formar part de la gran família lila. Molts braços i moltes mans per fer una gran pinya, petits i grans per aixecar castells ben sòlids i cada cop pujar més amunt.

La Fes-te lila pintarà de color una jornada on lluiran més que mai les camises i mocadors de color lila, tot gaudint de castells, tallers, música i festa per a tothom.

I diumenge 11 de juny els Castellers de Cornellà i els Gegants de Cornellà tornen a organitzar les ja tradicionals matinades per avisar a la ciutat de l’arribada del Corpus.

A partir de les 9.30 h, uns 80 músics ompliran els carrers del barri Centre amb la cançó del Toc de Matinades. Grallers i timbalers iniciaran el seu recorregut al Castell de Cornellà i passejaran pels carrers de la ciutat despertant a tothom amb la seva música.

Aquest acte s’ha convertit en una de les cites destacades de la cultura tradicional de la comarca; hi són convidats altres grups de grallers de les poblacions veïnes, i entre tots ens animen a sortir del llit i transformar un matí de diumenge en una festa al ritme de les gralles.

Les Matinades són una celebració que reforça la germanor entre les entitats culturals del Baix Llobregat, a la vegada que fa perdurar en el temps una festa tradicional i popular.

També durant tot el dia, el jardí del Museu de les Aigües (Ctra. de Sant Boi 4-6) acollirà una nova edició de l’Aplec de la Sardana de Cornellà organitzat pels Amics de la Sardana i l’Agrupació Sardanista de Cornellà. Una cita oberta a la ciutadania per gaudir i compartir, al voltant d’aquesta dansa tan representativa de la cultura catalana, i que està a punt d’arribar al mig segle. 

Aquest any hi participen les cobles Ciutat de Cornellà, La Principal del Llobregat i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. L’entrada és lliure i tant el matí, a partir de les 11.00 hores, com la tarda, a partir de les 16.30, presenten cadascun un programa de 19 sardanes, totes de set tirades. A la tarda, hi haurà concurs de colles improvisades.

El Corpus 2017 

Un dels punts forts de la Festa Major de Cornellà són els concerts gratuïts a la plaça de Catalunya. Els protagonistes d’aquest any seran: el conjunt de rock espanyol La Frontera, i el grup convidat Dirty Rockets, el cantant David Otero, excomponent de la banda El Canto del loco, i el grup convidat Naranjo, i per acabar, diumenge la formació de pop català Els Amics de Les Arts, precedits a l’escenari pels Luna y Media. 

I un altre dels escenaris que va guanyant any rere any més adeptes sobretot entre els joves és el pàrquing del PELL (Parc Esportiu Llobregat) amb propostes com la Nit Sounday i el Holi dolly Festival, concerts musicals i Djs animant les nits de festa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here