El programa d’activitats, que arrencaran el vespre del dia 28, tindrà com a eix central la sostenibilitat

Gavà celebrarà la seva Festa Major d’estiu del 28 de juny al 2 de juliol amb un programa ampli d’activitats on, un any més, la implicació de les entitats locals esdevindrà clau. Aquest any, gran part de les propostes giren entorn l’eix de la sostenibilitat i l’educació ambiental.

Segons l’alcaldessa Raquel Sánchez “es tracta de passar d’uns dies de gaudi aprofitant el nostre ric entorn natural, però respectant-lo, i fer pedagogia entre els més joves, a través de diferents activitats, de la cultura del reciclatge, l’aprofitament i la reducció dels residus”. En aquest sentit, i coincidint amb l’inici de la Setmana de l’Energia, l’1 de juliol ,se celebrarà la Festa de l’Energia i la Festa d’Aigües.

La música hi tindrà un pes molt important amb un total de 12 concerts a diferents espais i d’estil divers amb l’objectiu, segons ha explicat el regidor de Cultura, German Barrena, “de satisfer els gustos de tothom”. L’actuació estrella serà la del grup M Clan, l’1 de juliol, a la plaça Francesc Macià. En aquest indret també es farà la Festa Flaixback, mentre que a l’auditori Marc Grau, per segon any, es farà la nit de tributs, en aquesta ocasió amb les bandes Insurrección, amb temes del Último de la fila i Momo que rendeix homenatge a Queen.

Les festes d’enguany també volen ser lliures de sexisme, per això, amb la llegenda “el sexisme no està convidat a la festa” es farà una acció de sensibilització, sobretot entre els més joves. Així, es muntarà una carpa informativa on diferents agents informaran i rebran possibles queixes. També es repartiran guies on s’explica com detectar aquestes actituds i com actuar davant d’elles. Es tracta d’una iniciativa que, segons ha recordat la regidora d’Igualtat, Gemma Badia, “emana de les propostes fetes pels joves, en el marc de l’audiència educativa, i va en consonància amb la nostra voluntat, ferma i constant, de lluitar contra totes les formes de masclisme”.

Entre les novetats hi ha la recuperació, per part de l’esbart Brugués, de la tradició del Ball de Rams, un mercat d’art jove i un torneig de tennis i pàdel al Tennis Pineda.

La platja també serà un espai destacat amb el tradicional Castell de Focs i a la vegada es dissenya tot un eix continuat des de l’Illa fins la plaça Francesc Macià passant per tot el carrer Sant Pere on hi haurà tot d’activitats. La plaça Jaume Balmes i l’avinguda Diagonal esdevindrà un punt de centralitat, al qual s’hi sumarà la II Mostra de Cases Regionals, que l’any passat s’estrenava a can Sellarès.

Altres propostes seran les exposicions i les activitats relacionades amb la cultura popular. Gaudirem de dansa a la fresca i, justament, les escoles de dansa de la ciutat seran les protagonistes del mapping. La festa culminarà diumenge a la nit amb les havaneres dels Gats Vells a la Torre Lluc.

Programa d’actes  

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 


FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here