Aquest any se celebra el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, que tanta influència van tenir a la nostra comarca, ja que molts municipis van ser subseu olímpica i van aportar milers de persones voluntàries a la organització. La setmana passada Cornellà va acollir una celebració d’aquest 25è aniversari, i aquest dissabte és el torn de Castelldefels, on les activitats tindran lloc, com no podía ser d’altra manera, al Canal Olímpic

La conmemoració d’avui a Castelldefels s’iniciarà a les 17:30h i inclourà una prova atlètica, una prova de piragüisme, activitats per a tota la familia, concerts i un acte d’homenatge als veïns i veïnes de la ciutat que van ser voluntaris olímpics

Cornellà

Ràdio Cornellà va preparar un programa especial amb motiu dels 25 anys de les olimpíades a Barcelona, ple de testimonis, especialment persones voluntàries, però també atletes, entrenadors, portadors de la torxa, treballadors… i també dels Jocs Paralímpics. Arran de l’èxit de la crida, Ràdio Cornellà va decidir convocar-los a tots en un mateix dia i hora per compartir experiències i enregistrar nous testimonis.

A Cornellà la cita va ser el dimecres 12 de juliol al vespre, a l’Estadi Municipal d’Atletisme de Cornellà. L’acte va ser obert a tota la ciutadania i, en definitiva, va ser un acte de reconeixement a l'”esperit olímpic” de la ciutat de Cornellà.

El testimonis que es van enregistrar formaran part d’un especial informatiu que s’emetrà el proper dimarts 25 de juliol a les 13.00 hores. El programa estarà disponible per Ràdio a la Carta just després de la seva emissió, a www.radiocornella.cat. També es compartirà a través de les xarxes socials de la ràdio.

Castelldefels 


L’Ajuntament de Castelldefels, a través de l’àrea d’Esports, i en col·laboració amb el Canal Olímpic de Catalunya, organitza aquest dissabte 22 de juliol els actes de celebració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, dels que la ciutat en va ser subseu (amb la competició de piragüisme en aigües tranquil·les).

Les activitats començaran a les 17.30 hores al Canal Olímpic i inclouran una prova atlètica (la Mediterrani Nit Run), proves de piragüisme (regates per equips K1 relleus 200m i K2 popular amb obstacles). A més, els assistents podran gaudir d’activitats per a tota la família, concerts i un especial acte d’homenatge dedicat als prop de 450 castelldefelencs i castelldefelenques que van ser voluntaris olímpics en aquella ocasió (un bon nombre d’ells i elles assistiran a l’acte de dissabte).
Una mica d’història

Castelldefels va ser escollida subseu olímpica per acollir les proves de piragüisme en aigües tranquil·les, una disciplina que es va desenvolupar en una instal·lació esportiva construïda per a l’ocasió: el Canal Olímpic.

Abans de la disputa d’aquesta competició (del 3 al 8 d’agost de 1992) en la que van participar uns 500 atletes que representaven a 47 països, la ciutat es va bolcar amb l’arribada de la Flama Olímpica. La torxa, encesa a la ciutat grega d’Olímpia, va recórrer els carrers de la nostra vil·la envoltada per una importantíssima presència de veïns i veïnes que no es van voler perdre aquesta cita amb la Història.

 Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here