El concert es farà al Centre Cultural i Recreatiu El Progrés (21.30h). L’espectacle estarà interpretat per la Coral Ars Nova, l’Espai Dansa i el grup Percussions de Barcelona, una de les formacions de percussió més antigues i prestigioses d’Europa

La Coral Ars Nova neix a Martorell fa més de 40 anys. El seu repertori abraça tots els estils de música coral havent treballat cançons tradicionals catalanes, basques, espirituals negres i un repertori de música ortodoxa russa.

Percussions de Barcelona és un grup de música de cambra dedicat a la interpretació i divulgació de la música contemporània per a instruments de percussió. Interpreta les principals composicions per a grup de percussió del repertori internacional.

Carmina Burana combina textos de cants medievals profans dels segles XII i XIII, música vocal i instrumental del segle XX. La composició té forma de cantata escènica i el seu fragment més popular és O Fortuna, primera part del preludi que es repeteix també al final de l’obra. Es divideix en 25 moviments i és una potent invocació a la deessa Fortuna, a l’amor i als plaers terrenals.

El president de la Coral Ars Nova, Mario Lozano, i el director Xavier Pagès, asseguren que és el major repte musical al qual s’hi ha enfrontat la formació, per l’alt nivell rítmic i musical que exigeix. Tot i que la cantanta d’Orff acostuma a interpretar-se amb l’acompanyament d’orquestra simfònica, l’Ars Nova farà una versió una quarantena de cantaires, dos pianistes, tres solistes, sis percussionistes amb més d’una quinzena d’instruments i el grup de dansa.

Les entrades, que es poden comprar de forma anticipada a la Llibreria Miró i a www.ticketea.com i a taquilla una hora abans de l’espectacle, costen 18 euros (general) i 20 euros (llotja).

Font: Ajuntament de Martorell 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here