El nou Hospital de Viladecans costarà més de 80 milions d’euros. Antoni Comín, de visita al solar on s’ubicarà l’equipament, confirma que enguany es licitarà obra per un valor de 66 milions

El cost total de la construcció del nou Hospital de Viladecans pujarà a més de 80 milions d’euros, La xifra l’ha donada aquest matí el conseller de Salut, Antoni Comín, que ha visitat el solar on s’ubicarà el futur equipament sanitari.

D’aquests 80 milions d’euros, obra per valor de 66 s’haurà licitat abans que acabi aquest mateix 2017. De fet, el divendres passat ja es va publicar al DOGC la primera de les licitacions del projecte. Aquest primer concurs està pressupostat en 42 milions d’euros que aniran a la construcció de l’edifici. 

Després vindrà una segona licitació complementària destinada a les instal·lacions de l’edifici, és a dir, a serveis com ara aigua, electricitat, gas, xarxa informàtica, etc. Aquesta licitació es portarà a terme aquesta propera tardor i serà un paquet de 24 milions d’euros. Finalment, quan l’edifici estigui construït, es licitarà la darrera part del projecte consistent en equipar tecnològicament l’hospital, el que farà pujar el total invertit als més de 80 milions anunciats.

El conseller s’ha mostrat molt satisfet ja que aquesta “és una de les grans obres que el Departament de Salut té en marxa pel valor que té des del punt de vista assistencial però també pel seu volum pressupostari, al conjunt del territori de fet trobarem molts pocs llocs on s’estigui parlant de fer un hospital d’aquesta magnitud”.

Comín no ha dubtat en assegurar a més que “a Viladecans s’havia de fer aquest hospital perquè al Baix Llobregat hi ha una demografia densa i necessitàvem equipar la comarca per estar a l’alçada de les necessitats que tindrà en aquest segle XXI, necessitats derivades de l’increment de l’esperança de vida que ens demana una xarxa assistencial robusta, per tant el Baix Llobregat és un dels reptes que tenim com a sistema de salut”.

El nou Hospital de Viladecans estarà dotat amb “set quiròfans, dos quiròfans de cirurgia menor ambulatòria, hospital de dia, un espai d’urgències molt més gran que l’actual, i servei de diagnòstic per la imatge amb tecnologies com ara TAC, mamografia, ecografia, ressonància magnètica i radiologia”. A més, tindrà més llits que l’actual, uns 150 en total. Tots aquests serveis s’ubicaran al nou edifici, i l’actual es destinarà a funcions administratives. On ara hi ha les urgències s’ubicaran serveis de restauració, i el que no canviarà d’emplaçament són les consultes externes, tot i que “aquesta part es reformarà completament”.

Comín ha estat acompanyat en la seva visita per diversos alcaldes i representants dels ajuntaments a que dóna servei l’Hospital de Viladecans. Entre ells hi era Jordi Tort, alcalde accidental de Gavà, que ha recordat que aquest nou hospital “arriba després d’una reclamació històrica dels municipis i dels treballadors de l’hospital, si hem arribat aquí és gràcies a tot el seguiment i les demandes de la ciutadania”.

El concurs de licitació d’obra pública que es va publicar divendres passat es tancarà el proper 27 de setembre. A partir de llavors, el Departament de Salut tindrà un temps per resoldre’l i està previst que pel novembre ja s’adjudiqui l’obra. Per tant, i sempre segons les previsions anunciades avui per Comín, “és totalment segur que abans de que acabi aquest 2017 en aquest solar ja hi haurà màquines i gent treballant en la construcció del nou Hospital de Viladecans”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here