El conseller de Salut, Antoni Comín, acompanyat per l’alcaldessa de Castelldefels, María Miranda, i l’equip de govern municipal, ha fet aquest anunci durant la visita aquest matí als terrenys on s’ubicarà aquest equipament sanitari llargament reivindicat per la ciutat
Castelldefels comptarà amb el tercer Centre d’Atenció Primària (CAP) l’any 2020

Així ho ha expressat el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, en la visita que ha fet amb l’alcaldessa de Castelldefels, María Miranda, als terrenys on s’ubicarà aquest nou equipament. Una visita en la que també han participat el regidor de Salut, Àlex Company, i la resta de l’equip de govern municipal.

La parcel·la, de 2.357 m2 de superfície i de titularitat municipal, està situada a l’Avinguda Lluís Companys cantonada amb c/Dr.Trueta i serà cedida per l’Ajuntament a la Generalitat per a que allà s’hi pugui construir el tercer CAP de Castelldefels.

En la seva visita a Castelldefels, el conseller Antoni Comín ha anunciat que el departament que dirigeix ha iniciat el procés administratiu de divisió de la ciutat en tres Àrees Bàsiques de Salut (actualment està dividida en dues), pas previ necessari per a la realització del projecte del nou Centre d’Atenció Primària. En aquest sentit, Comín ha dit que “Castelldefels reuneix els requisits necessaris per a dividir-lo en tres àrees bàsiques de salut, això vol dir que la ciutat comptarà amb un tercer CAP”. Pel que fa a l’equipament, el conseller ha reconegut que “respon a una llarga reivindicació de la ciutat” i ha expressat que la voluntat del departament és tenir “el projecte executiu redactat l’any 2018, començar les obres l’any 2019 – tenint en compte que la construcció d’un edifici d’aquestes característiques acostuma a durar uns 18 mesos – i que els ciutadans podran visitar el seu metge en aquest centre de cara a l’any 2020, que és molt aviat”.

Els serveis amb els que comptarà el tercer CAP encara s’han d’acabar de concretar, amb el procés de reordenació que implica la divisió de la ciutat en tres àrees bàsiques de salut. Malgrat això, és segur que el nou CAP inclourà el servei de rehabilitació (que actualment es presta al CAP El Castell), el servei de pediatria; així com el centre de salut mental per a adults; el centre de salut mental infantil i juvenil; i el centre de dia per a adults.

Per la seva part, l’alcaldessa de la ciutat, María Miranda, ha recordat que el nou ambulatori s’havia demanat l’any 2007, “un projecte molt reivindicat i que ha sofert diferents canvis d’ubicació” (primer a Ca n’Aimeric, després a Vista Alegre, finalment a la zona de la Muntanyeta a tocar de Can Roca). Miranda ha valorat com a molt positiu l’anunci oficial d’aquest dimecres, tenint en compte que aquest centre de salut és un “projecte molt conegut i valorat també per la ciutadania”.

L’alcaldessa ha explicat que caldrà fer “una modificació de planejament urbanístic, tant a la parcel·la on s’ubicarà el nou centre com a la que es troba just al davant” – al Parc de la Muntanyeta. Aquesta modificació, “un tràmit administratiu que pot durar 3, 4 o 6 mesos com a molt”, farà que la parcel·la on es construirà el nou CAP (qualificada en part com a zona d’equipaments i com a zona verda) serà exclusivament zona d’equipaments i la part de zona verda es concentrarà a la parcel·la més propera al Parc de la Muntanyeta.

El regidor de Salut, Àlex Company s’ha mostrat “molt content, perquè és una reivindicació ciutadana des de fa molts anys”. Company ha afegit que el nou centre “moltes persones ens l’havien promès amb anterioritat. Moltes, fins i tot, ho havien fet servir pels seus propis interessos, però ara tenim aquesta confiança que la conselleria demostra les seves promeses, tal i com ha fet amb l’Hospital de Viladecans”. El regidor, en aquest sentit, ha destacat la “bona col·laboració amb la Generalitat de Catalunya”.

Novetats relacionades amb el CAP El Castell

A la visita, el conseller Antoni Comín també ha parlat del CAP El Castell i ha anunciat que el servei de mamografia (que va deixar de funcionar el passat mes de juny) tornarà a Castelldefels entre finals d’aquest 2017 i principis del 2018.

El regidor de Salut, Àlex Company, ha valorat com a positiva aquesta notícia, perquè és un servei molt necessari per a la ciutat, que “des del primer dia ens van assegurar que tornaria. Ara s’estan seguint les passes burocràtiques necessàries”.

Company també ha anunciat que “s’acaba d’iniciar la licitació per a que els equips de radiologia del Castell es puguin canviar, per a dotar-lo d’un servei de radiologia com cal”. Recordem que els actuals aparells de radiologia d’aquest centre sanitari han patit avaries periòdiques, denunciades per l’equip mèdic, els usuaris i el propi consistori.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here