Es tracta de la 5a edició del Projecte de Ciutats defensores dels drets humans. La cantant de rap colombiana Diana Avella serà una de les activistes participants

Aquest 2017 es celebra la 5a edició d’aquest projecte conjunt entre l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau amb la participació d’altres municipis i institucions catalanes que vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores els drets humans, ajudant a conscienciar la ciutadania de les ciutats participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en la nostra tasca quotidiana. 

Es tracta d’organitzar l’estada a Catalunya d’un grup de defensors i defensores dels drets humans durant un període de 7/10 dies per organitzar una sèrie d’activitats de diferent naturalesa (xerrades, trobades, reunions institucionals, visites a escoles,…) que serviran per donar a conèixer la tasca dels defensors/es i la importància de recolzar-los. Així mateix el projecte contempla l’organització d’una jornada sobre el tema dels defensors i defensores i altres activitats complementàries.

El projecte compta amb la participació de 15 ajuntaments catalans -9 del Baix Llobregat-, i amb la implicació d’altres entitats i institucions que vetllen per la defensa dels drets humans:
Barberà del Vallès

Castelldefels

El Prat de Llobregat

Esplugues de Llobregat

Gavà

Girona

Granollers

Molins de Rei

Sant Boi de Llobregat

Sant Cugat del Vallès

Sant Joan Despí

Sant Vicenç dels Horts

Santa Coloma de Gramenet

Terrassa

Viladecans

En el marc del projecte 2017, el Baix Llobregat rebrà, per exemple, la visita dones activistes com la Diana Avella, una cantant de rap colombiana que defensa el dret a la vida de les dones i joves per la no militarització de la vida. Ho fa acompanyant infants i adolescents desplaçats a Cundimarca i, per tal de difondre-ho, farà una xerrada i també oferirà un concert a la plaça Major de Gavà, amb els i les joves de la Comissió de Cultura Urbana.

Per una banda, activistes com l’Aisha Altubuly, de Líbia, qui treballa per una comunitat igualitària implicada en els processos de pau i membre de l’organització Together we build, una entitat que treballa per a la transició democràtica al país des del 2011. També es comptarà amb les aportacions de la paquistanesa Aliya Hari, qui s’ocupa de coordinar uns iniciativa de construcció de pau entre l’Índia i el Pakistan, empoderant dones i joves a participar en la construcció de pau i resolució de conflictes en ambdós països. I i també l’Aisha Dabo, periodista que treballa al Senegal i a Gàmbia defensant els drets de les dones i la igualtat de gènere a través del ciberactivisme. 

Finalment, volem destacar també la propera presència a la nostra comarca de la Wafae Charaf, una periodista marroquina, activista política i membre de l’Associació Marroquina de Drets Humans.

Podeu trobar més informació del projecte a http://ciutatsdretshumans.cat/ 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here