Membres de les AMPES de les escoles Pau Vila i Roques Blaves, juntament amb d’altres de Collbató i Abrera, demanen una millor equitat, cohesió, convivència en la diversitat i un pla real d’escola inclusiva igualitària davant de l’empitjorament del sistema educatiu en el territori

Miquel Martínez, president de l’AMPA de l’escola Pau Vila i membre del Consell Escolar Municipal, i també vocal de la Junta Territorial del Baix Llobregat de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), demana en l’àmbit de Primària que “no s’augmentin les ràtios de 25 alumnes per aula de P3, disposar dels recursos necessaris i reals per a alumnes amb necessitats educatives especials i que es cobreixen les baixes del personal que treballa amb l’alumnat dels centres educatius, i altres mesures per poder protegir el model d’escola inclusiva”. 

Pel que fa a Secundària, Martínez assegura que el text sol·licita “una planificació més precisa dels grups per als propers cursos amb les poblacions que comparteixen alumnes i centres; l’adequació d’espais de menjador per a les famílies que ho necessitin; o beques de transport per als alumnes que continuen els estudis post obligatoris”.

També considera important que des de les direccions dels centres educatius s’afegeixin a les reivindicacions d’aquest manifest, ja que “també es planteja la construcció d’un centre amb programes de formació i inserció per a alumnes sense ESO”.

Aquest manifest, que dilluns va ser registrat a la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i als Serveis Territorials de Sant Feliu de Llobregat, compta ja amb el suport de diverses AMPES i grups municipals, i a principis del mes de setembre, el col·lectiu impulsor realitzarà més trobades per aglutinar més suports i estudiar més accions reivindicatives, al marge de la recollida de signatures a favor d’aquest manifest. 

A Esparreguera, cinc grups municipals han signat el document, tots excepte el PDeCAT, que ha decidit no fer-ho, i Esquerra Republicana de Catalunya, que ha comunicat que ho plantejarà en la propera Assemblea local. Joan Navarro, president del Partit Demòcrata d’Esparreguera, afirma que “compartim la gran majoria del contingut d’aquest text, però no estem d’acord amb les formes com se’ns ha presentat el manifest, a darrera hora en una Comissió Informativa, sense tenir tota la informació i amb una certa instrumentalització política. No podem signar un xec en blanc”.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Antonio Ferre, defensa el text i les demandes que es planteja en el manifest, i “no descarta que es pugui presentar en els diversos Plens municipals, ja sigui en forma de moció o de lectura durant les intervencions del públic”. A més a més, el regidor es mostra escèptic, a curt termini, sobre la possible resposta per part de la Generalitat de Catalunya a les mesures que proposa aquest document.
Font: Ajuntament d’Esparreguera 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here