L’acte de lliurament dels Premis Ateneus 2017 se celebrarà a mitjans de desembre a La Pedrera

Per Ens de Comunicació / AMIC – AMIC – Redacció (2893 caracters) / 1 Foto

És habitual recórrer als pensadors grecs com a element d’autoritat en una reflexió. La Grècia clàssica també és reconeguda constantment com el bressol de les institucions democràtiques que actualment regeixen la nostra vida política. Però tanmateix, a diferència del què passa en la filosofia o els sistemes de govern, no s’esmenta amb la mateixa freqüència el paper que la societat grega va jugar com a pionera d’algunes entitats contemporànies. Els ateneus, fills ideològics dels atheneion que propulsaven la discussió científica i literària dels seus membres, en són un gran exemple.

Els Premis Ateneus són una magnífica oportunitat per recordar que, tant o més important que el pensament o organització política que regeix una societat, ho és la implicació mateixa de la ciutadania en el futur col·lectiu. Convocats per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), els guardons reconeixen anualment la contribució cultural i social de diferents centres ateneístics disseminats arreu del país. La presentació de candidatures per la 28a edició del certamen expira el 12 de novembre de 2017. De les sis categories obertes a concurs, tres –Comunicació Associativa, Creativitat Artística i Capacitat d’Innovació– ho estan exclusivament pels ateneus associats a la FAC. A les restants –Foment de la Participació, Jove, Proposa!, i Treball en xarxa– hi podran optar tots els ateneus catalans. Entre totes les candidatures presentades, es dirimirà el Premi Votació Popular.

L’acte de lliurament dels Premis Ateneus 2017 se celebrarà a mitjans de desembre a La Pedrera. Caldrà esperar aquesta cerimònia per conèixer el nom de les tres entitats premiades en cadascuna de les categories, que seran premiades amb 1500€, 900€ i 300€ respectivament. Alguns dels criteris que motivaran el veredicte del jurat són la implicació de col·lectius i persones en l’ateneu, el seu interès cultural, el grau de difusió de les seves iniciatives, l’impacte social de les activitats que organitza, la promoció de la llengua catalana i l’arrelament que té al territori.

A l’esdeveniment, també es lliuraran diplomes als ateneus que compleixen 125 anys (Ateneu Unió de Santa Coloma de Cervelló i Centre Sant Pere Apòstol), així com aquells que enguany entren al club dels centenaris (Societat Coral Diadema Corberenca, Foment Hortenc i Ateneu Bisbalenc).

Ateneu Unió de Santa Coloma de Cervelló

L’Ateneu i el Teatre constituïen el centre social de la Colònia. Hi havia el saló-bar, la biblioteca, el billar i s’hi feien tota mena de representacions lúdiques i culturals. En contrast amb la resta d’edificis de la Colònia, aquests presenten un aspecte senzill i funcional.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here