A Castelldefels ja s’ensuma l’aroma de la festa local, que arrenca avui 11 d’agost i finalitzarà el 15, amb tot un catàleg d’activitats i iniciatives pensades per gaudir en família i destinades a tots els públics, locals o vinguts de fora

La festa, novament, proposa combinar tradicions populars catalanes, com les diades castelleres, correfocs, batucades o sardanes, amb propostes exitoses en les últimes edicions de la celebració com la festa holi, el derbi entre la UE Castelldefels i la UD Vista Alegre, la cantada d’havaneres o els concerts musicals nocturns.

El pregó es pronunciarà el segon dia de festes, demà dissabte 12, i correrà a càrrec de la doctora Montse Sanz, arqueòloga especialista en fauna prehistòrica i guanyadora del Premi Ciutat de Castelldefels per haver descobert la presència de jaciments paleolítics al Garraf i a la pedrera de Ca n’Aymerich de Castelldefels. 

Però, sense dubte, el gran atractiu de les festes rau en els concerts, destacant-se els que protagonitzaran les bandes locals THC, La Trama i Los Chochos (dissabte 12, de 0:30 a 3:30 a la Plaça Joan XXIII) i el gran al·licient musical, les actuacions de Doctor Prats (diumenge 13, a les 23.30 a la Plaça de l’Església) i d’Hotel Cochambre (dimarts 15, a les 23.45 a la Plaça de l’Església).

Innovacions que venen per quedar-se

Atenent la participació de què van gaudir certes activitats l’any passat pel seu impacte o novetat, el cos organitzador de les festes ha decidit preservar-les en el seu programa perquè la ciutadania pugui gaudir d’elles un any més. Amb la col·laboració d’Aigües de Barcelona, arriben les Activitats d’Aigua, on l’Splash Slide, un supertobogan de 127 metres de llargada, serà la gran atracció. Aquestes activitats estan orientades als més petits i busquen fer del parc de la Muntanyeta un parc aquàtic on l’únic que caldrà portar seran un banyador i una tovallola.

També va venir per quedar-se l’Holly Dolly Festival, un espectacle ple de colors dirigit a tots els públics, i que tindrà lloc el diumenge 13 a les 19h, també al parc de la Muntanyeta. Es recomana portar roba vella.

Espai Jove

Per tercer any consecutiu, els joves castelldefenencs podran donar un pas endavant i demostrar la seva contribució a les festes majors de la ciutat. Des del Consistori local es valora i es té en consideració el criteri dels nois i noies, als quals es busca apropar a les festes. De la mà del col·lectiu d’associacions de joves ha estat possible la batucada que faran pels carrers del centre els Diabòlics Músics de Sant Boi (dissabte 12, a les 23.30, des de la Plaça de l’Església fins a la Plaça Joan XXIII), així com els concerts que seguidament tindran lloc: grups locals com THC, La Trama i Los Chochos ens emplacen aquell mateix dia a la Plaça de Joan XXIII entre les 00.30 i les 3.30.

El Castell de Nit

Des del divendres 11 al dilluns 14 d’agost (de les 21h a la 1h) tindrà lloc la jornada nocturna de portes obertes del Castell, una vetllada amenitzada per les actuacions de bandes musicals com Big Funk Band (integrada dins del Cicle Contrabaix), Dear Audrey, DJ Plou i el VJ Christian Le Freak, o la cantada d’havaneres del grup Barca de Mitjana.

Focs Artificials

Els Focs Artificials, que tindran lloc el dimarts 15 d’agost a les 23 h al Passeig Marítim, entre el carrer 13 i el 15, constitueixen un altre dels grans atractius de les festes. Per facilitar l’arribada a aquest punt, de 22 a 1h hi haurà un servei continu d’autobusos gratuïts des del centre a la platja i a la inversa. Les parades estaran al carrer Santiago Rusiñol que fa cantonada amb el carrer Pintor Serrasanta, i al Passeig de la Marina que fa cantonada amb el carrer 11.

Altres activitats

Algunes de les activitats a destacar d’aquestes festes majors són la classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung (al parc de la Muntanyeta el diumenge 13 a les 10 del matí) a càrrec de Tai-txi Joanyinyang, la Ludobaby i Juguipop (dilluns 14, d’11 a 14h al carrer d’Arcadi Balaguer) on els petits de la casa es divertiran amb jocs populars de fusta, el taller de country (dimarts 15, a les 19h, a l’espai davant de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado) a càrrec del grup Castelldefels Balla country, i el partit de futbol entre els dos grans equips de la ciutat, el Castelldefels i el Vista Alegre (dimarts 15, a les 20h a Can Vinader).

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here