L’arqueòloga Montse Sanz -encarregada de fer el pregó de les festes majors d’aquest any i guardonada amb el Premi Ciutat de Castelldefels pels seus mèrits- va notificar recentment l’aparició d’un fòssil de toro salvatge als estrats més baixos del jaciment local de Ca n’Aimeric. L’aparició inesperada d’un ur que va recórrer les nostres terres fa 200.00 anys pot ser molt profitosa per indagar en el coneixement del Paleolític a Catalunya
Un dels grans aliats per a l’exploració que vol portar a terme l’arqueòloga serà el propi animal, del que s’ha conservat gairebé tot el cos: el crani, les mandíbules, la columna i les extremitats anteriors. Peces que suposen un gran pista pels estudiosos per la seva grandària o desgast.

“El cadàver de l’ur permetrà conèixer també el grau i procés d’evolució d’aquests animals”, explica Sanz. L’últim d’aquesta espècie de què es té registre data del segle XVII, per tant, la comparativa de les restes d’un i d’altre seria profitosa per establir una certa cronologia. La troballa del bòvid en aquesta prolífica cantera de la Cova del Rinoceront s’uneix a les ja conegudes de l’elefant, el cèrvid o el rinoceront.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here