La conducció de 112 km portarà els residus salins fins al mar i substituirà l’actual canalització construïda l’any 1989 que tot sovint es trenca produint un gran impacte ambiental a la flora i la fauna que troba

El Govern de la Generalitat ha aprovat el projecte de construcció del nou col·lector de salmorres a la conca del riu Llobregat, d’uns 112 km de llargada que recollirà i conduirà fins al mar les deixalles salines de la indústria minera de la comarca del Bages.

El nou col·lector substituirà a l’actual que ja compta amb 28 anys d’ençà que va ser construït, a més de ser insuficient, tot sovint es trenca i les salmorres s’aboquen entorn del riu cremant la flora i la fauna. 

El pressupost total de l’obra és de 99 milions d’euros sense IVA, serà promoguda per la Generalitat, que avançarà la inversió, si bé l 90% de la quantitat es recuperarà, ja que l’hauran de pagar-la les empreses mineres al llarg dels 25 anys, així com el 100% dels costos de manteniment i explotació anuals. En principi, estava previst que les mineres paguessin tan sol un 50% de l’obra, però la Generalitat ha modificat el seu criteri.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here